Παρουσία πολύ κόσμου η μεγάλη δεξίωση της Ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


 

 

 

 

 

 

Το ενδιαφέρον όλων σχεδόν των διπλωματικών αντιπροσωπειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα προσέλκυσε η μεγάλη δεξίωση που δίνεται κάθε χρόνο στην πρεσβευτική κατοικία, με αφορμή της Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

 

 

Παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, στρατιωτικών ακολούθων και πολύ κόσμου, τόσο από την Αίγυπτο όσο και από την ελληνική παροικία, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης τόνισε ότι μεταξύ άλλων ότι και τότε, το 1821, και σήμερα, οι Έλληνες παραμένουν αγωνιστές που βγαίνουν νικητές.

 

 

 

Έτσι, ανέφερε ότι οι Έλληνες θα βγουν νικητές στον αγώνα τους να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, βγαίνοντας μάλιστα στις αγορές το προσεχές καλοκαίρι.

 

 

 

Παράλληλα, τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αναφέροντας και τα αποτελέσματα της σημαντικής Διεθνούς Διάσκεψης της Ρόδου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, αλλά και των άλλων διεθνών φόρουμ που διοργανώνει με διαθρησκειακά ή πολιτισμικά θέματα η Ελλάδα, φέρνοντας πιο κοντά τις χώρες και τους λαούς της Μέσης Ανατολής, και όπου μάλιστα η Αίγυπτος δίνει πάντα το δυναμικό της παρών.

 

 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές πλέον σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου μαζί ,με την Κύπρο, όπου φέτος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής των τριών χωρών.    

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης