Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, η φετινή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως Καΐρου


 

 

 

 

Με την παρουσία του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, θα εορτασθεί φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η πανήγυρη του Καθεδρικού ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

 

 

Πρόκειται για το ναό που είναι αφιερωμένος στο γεγονός της «Εις Φυγήν εις Αίγυπτον» Αγίας Οικογένειας, όταν ήλθε στη Χώρα του Νείλου για να γλυτώσει τον Θείο Βρέφος, Ιησού, από τον αιμοσταγή Ηρώδη.

 

 

Αλλά, είναι συγχρόνως ένας ναός που έχει συνδέσει την ιστορία του με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καθώς Έλληνες του Καΐρου τον δημιούργησαν πριν από εκατό και πλέον χρόνια και μέχρι σήμερα αποτελεί το ναό όπου πολλοί Ηλιουπολίτες επισκέπτονται στις γιορτές για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.

 

 

Και κάτι ακόμη: ας μην ξεχνάμε ότι στην ανακαίνιση του περικαλλούς αυτού ναού που κοσμεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ήταν η αξέχαστη σε όλους μας Στέλλα Κυριάζη που μαζί με τον σύζυγό της, Κυριάκο Κυριάζη, που μέχρι σήμερα παραμένει δραστήριος και ακαταπόνητος, προχώρησαν σε αυτό το σημαντικό έργο.

 

 

Τελευταίος λόγος που ο ναός αυτός είναι αγαπητός σε όλη την παροικία είναι το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα και ενός από τους πιο αγαπητούς Μητροπολίτες του ιεραποστολικού Πατριαρχείου της Αφρικής, του Μητροπολίτη Μέμφιδος και Εξάρχου Αιγύπτου κ. Νικοδήμου, που κοντεύει 15 τώρα χρόνια στην υπηρεσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, ως και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου.   

 

 

Έτσι, είναι πλέον από σίγουρο ότι για την εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, του «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως συνηθίζεται να λέγεται, είναι όλος ο καϊρινός Ελληνισμός αλλά και πολλοί αραβόφωνοι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί που θα περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας, τόσο στους Παρακλητικούς κανόνες που ξεκινούν από αύριο 1 Αυγούστου, όσο και σε αυτή καθαυτή την ημέρα της πανηγύρεως του ναού, στις 14 και 15 Αυγούστου.

 

 

Έτσι, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου, το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής:

 

 

«Την Παραμονή της εορτής, την 14η Αυγούστου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. θα χοροστατήσει η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κατά τον πανηγυρικό εσπερινό.

 

 

Την επομένη, 15η Αυγούστου 2018 ημέρα Τέταρτη, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από ώρας 8.30 έως 11.00 πμ..

 

 

Παρακαλούνται οι πιστοί, να τιμήσουν με την παρουσία τους στο Ναό τη μεγάλη και ευφρόσυνο αυτήν ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου», καταλήγει η ανακοίνωση της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης