Συναντήσεις του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο με τους Κυβερνήτες Μπένι Σουέφ και Μίνιας και επισκέψεις σε ελληνικές εταιρείες της περιοχής


 

 

 

 

 

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Κυβερνήτες των περιοχών Μπένι Σουέφ και Μίνιας κ.κ. Σερίφ Μοχάμεντ Χαμπίμ και Εσάμ Ελ Μπαντάουι αντίστοιχα, στον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, ο οποίος τούς επισκέφθηκε αρχές αυτής της εβδομάδας, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή αυτή της Χώρας του Νείλου.

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης με τον Κυβερνήτη του Μπένι Σουέφ κ. Σερίφ Μοχάμεντ Χαμπίμπ

 

 

 

 

 

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιο Μακρανδρέου, ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε επίσης τις δύο μεγαλύτερες ελληνικού ενδιαφέροντος επενδύσεις στις περιοχές αυτές, την τσιμεντοβιομηχανία TITAN και την εταιρεία κατασκευής κεραμιδιών και τούβλων Egyptian Greek for Clay Bricks and Roofing Tiles.

 

 

 

 

Θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρέσβη από τους εργαζομένους της εταιρείας ΤΙΤΑΝ

 

 

 

Στις συζητήσεις με τους δύο κυβερνήτες, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες, έτσι ώστε η παρουσία τους να συμβάλει στην προσέλκυση και άλλων επενδυτών.

 

 

 

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν επίσης τα αναπτυξιακά προγράμματα και οι προτεραιότητες για κάθε Επαρχία, με αναφορά στη δημιουργία νέων οικονομικών ζωνών, ειδικά στην περιοχή της Μίνιας.

 

 

 

 

 

Άποψη της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ

 

 

 

 

Οι κ.κ. Διάμεσης και Μακρανδρέου περιηγήθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και για τις κοινωνικές παροχές, που δεν αφορούν μόνον τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά επεκτείνονται και σε όλη την περιοχή. Η διοίκηση του εργοστασίου εξήγησε στους δύο διπλωμάτες τη διαδικασία προετοιμασίας του τσιμέντου, υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για το προσωπικό, αλλά και προστασίας για το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης και ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ με τον κ. Αυγουστίδη

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Αυγουστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Egyptian Greek for Clay Bricks and Roofing Tiles, ξενάγησε τους δύο διπλωμάτες στα στάδια παραγωγής των τούβλων και των κεραμιδιών, τα οποία κατασκευάζονται με δυτικοευρωπαϊκές προδιαγραφές. Συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και οι ευκαιρίες για μελλοντική επέκταση της δυναμικότητας του εργοστασίου προς όφελος και των κατοίκων της περιοχής, από την οποία προέρχεται το 90% των εργαζομένων.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη ειδικά στη σημαντική Επαρχία της Μίνιας και η συνάντησή του με τον Κυβερνήτη, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και του αιγυπτιακού τύπου, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε η ιστοσελίδα της μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακής εφημερίδας «Al-Masry Al-Youm» καθώς και άλλες ιστοσελίδες.

 

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης με τον Κυβερνήτη της Μίνιας κ. Εσάμ Ελ Μπαντάουι

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες από την εν λόγω συνάντηση, ο Κυβερνήτης κ. Μπαντάουι υπενθύμισε κατά τη συνάντηση το βάθος των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά και την ιδιαίτερη πρόοδο που αυτές οι σχέσεις έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό, σε πολλούς τομείς. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της υπέρβασης των εμποδίων που συναντούν οι σοβαροί επενδυτές και παρουσίασε τις υπάρχουσες επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή και στις βιομηχανικές της ζώνες.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης αναφέρθηκε και αυτός στην ιδιαίτερη ανάπτυξη των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που θα ήθελαν να έλθουν και να δραστηριοποιηθούν στην επαρχία αυτή, εκμεταλλευόμενες και το νέο κλίμα που διαμορφώνεται στην Αίγυπτο αναφορικά με τις επενδύσεις. Ο Έλληνας Πρέσβης αναφέρθηκε τέλος και στα πρόσφατα σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης