Ομάν: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον από την ελληνική εταιρεία POLYECO


 

 

 

 

Πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Ομάν, και κυρίως των παιδιών, για το περιβάλλον πραγματοποίησε η ελληνική εταιρεία Polyeco.

 

 

Για την πραγματοποίηση της πρωτότυπης αυτής εκπαιδευτικής πλατφόρμας PCAI Junior στο Ομάν, υπό την αιγίδα του τοπικού Υπουργείου Παιδείας, συνεργάστηκαν η Polyeco Gulf μέλος του Ομίλου Polyeco Group και τα Διυλιστήρια Orpic του Ομάν.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Polyeco ίδρυσε στα πλαίσια της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης, το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης.

 

 

«Πιστεύοντας βαθιά ότι η περιβαλλοντική  συνείδηση καλλιεργείται από μικρή ηλικία, η διεπιστημονική ομάδα του PCAI, σχεδίασε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν κρίσιμα, οικολογικά ζητήματα που επηρεάζουν τον τόπο κατοικίας τους και συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης» σημειώνεται.

 

 

Επισημαίνεται ακόμη ότι «αυτό επιτυγχάνεται μέσα από βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια κατά τα οποία τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν την περιβαλλοντική απειλή του τόπου τους, έπειτα να προτείνουν λύση και εντέλει να αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε μια ταινία μικρού μήκους. Παράλληλα τα εργαστήρια αυτά, εισάγουν τα παιδιά στην τέχνη της ζωγραφικής, του φιλμ, του animation, του κολλάζ αλλά και της συγγραφής σεναρίου, προωθώντας με τον τρόπο αυτό τις έννοιες της περιβαλλοντικής προστασίας και της διάδοσης της κουλτούρας του πράσινου πρόσημου».

 

 

Μετά την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος σε ελληνικά σχολεία, αυτό μεταφέρθηκε και σε δύο σχολεία του Ομάν, με τη συνεργασία της Orpic και του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα εξειδικεύτηκε σε δύο ομάδες ηλικιακών κοινών (6-7 & 13-14 ετών) για την αποτελεσματικότερη αφομοίωση των ζητημάτων, αναλύοντας σημαντικά θέματα όπως οι επιπτώσεις της χρήσης της πλαστικής σακούλας καθώς και η σημασία της εφαρμογής της ανακύκλωσης. Υλοποιήθηκε μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου και ενθουσίασε τους νεαρούς συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτικούς, ενώ επιβραβεύθηκε από τους συνεργαζόμενους φορείς κατά την ολοκλήρωσή του σε ειδική τελετή.

 

 

Σημειώνεται ότι οι ταινίες που ετοίμασαν τα παιδιά με την ομάδα του PCAI Junior στο Ομάν θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα το φθινόπωρο και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν σε φεστιβάλ και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

 

Αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε: «Ο Όμιλος της Polyeco Group, έχοντας ως βασικό παρονομαστή της λειτουργίας του την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δη της νέας γενιάς, αναπτύσσει όλο και περισσότερο τα σχετικά προγράμματά της. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της πρωτοβουλίας του PCAI. Είμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία μας στο Ομάν καθώς εκτός της ενημέρωσης των νέων με την εξειδίκευση και την πείρα της πλατφόρμας PCAI junior, βρήκαμε αρωγούς και συνεργάτες τις τοπικές αρχές που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το πρόγραμμα. Με αυτή την παρακαταθήκη συνεχίζουμε να εξαπλώνουμε την πρωτοβουλία αυτή τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης