Ακούσαμε το άλμπουμ του PETE RAFAEL με τίτλο «Elysian Citadel»


Το «Elysian Citadel» του Pete Rafael είναι από τις πρώτες κυκλοφορίες που φτιάχνουν ονόματα και ξεκινάνε καριέρες. Η ευρεία γκάμα από επιρροές  συμπεριλαμβανομένων των John Petrucci, Zakk Wylde, Michael Amott, Marty Friedman και Jeff Loomis, είναι αυτό που κάνει το δίσκο να ξεχωρίζει και να αποπνέει έναν αέρα φρεσκάδας. Παρά τα κοινά στοιχεία όλων το προαναφερθέντων, οι διαφορές τους είναι αυτές που τους κάνουν ξεχωριστούς και αυτές οι διαφορετικές επιρροές είναι που συμβάλλουν ώστε ο δίσκος του Pete Rafael να είναι ένα όμορφο μουσικό αμάλγαμα.

Προφανές, αλλά αξίζει να αναφερθεί , το γεγονός ότι ενσωματώνει στοιχεία από αυτούς τους κορυφαίους κιθαρίστες στη μουσική του υποδηλώνει μια σοβαρή δεξιότητα και αφοσίωση στην τέχνη του. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέους καλλιτέχνες που αναδεικνύουν τις επιρροές τους ενώ παράλληλα δημιουργούν κάτι νέο και πρωτότυπο, κάτι που είναι δικό τους και πάει τη μουσική ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Η ικανότητα ενός καλλιτέχνη να κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας αξέχαστης μουσικής εμπειρίας. Και αυτή είναι και όλη η ουσία του “Elysian Citadel”, η ικανότητα του Rafael να προσφέρει ένα δίσκο που μέχρι το τελευταίο λεπτό έχει κάτι να πει και να παρουσιάσει.

Τραγούδια όπως το «Flames of Ares» με το Rhapsody στοιχείο στις μελωδικές και power γραμμές, το «Elysian Citadel», το “The Chosen One” με τον πιο groovy χαρακτήρα και το εντυπωσιακό και βαριά επικό «The Warrior Within» που ολοκληρώνει το δίσκο, αναδεικνύουν τον Rafael ως έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό. Με μοναδική επιδεξιότητα, συνδυάζει progressive metal riffs και εντυπωσιακά lead με επιρροές από το power metal, δημιουργώντας μια μουσική που αποπνέει επική αύρα. Οι συνθέσεις του δημιουργούν, ήδη από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία, ένα αναγνωρίσιμο στυλ που καταπλήσσει και ενθουσιάζει.

Και ενώ ο δίσκος θέτει μια βασική πορεία, αρκετά ξεκάθαρη που συνοψίζεται στο τρίπτυχο progressive, power και πιο μοντέρνες ιδέες, ο Pete Rafael κάνει την έκπληξη με το “Ecstasy of Love”. Παρ’όλο που δεν βρίσκεται στο πλαίσιο επιρροών που θέτουν τη βάση για το δίσκο, ο Pete Rafael βγαίνει από την «πορεία» του ενσωματώνοντας έναν ήχο που είναι έντονα επηρεασμένος από τα ’80s και τη hard rock/glam σκηνή, χαρίζοντας ένα ανεβαστικό και, στα πλαίσια του είδους, χορευτικό κομμάτι.

Επιστροφή στα ‘80s έχουμε και στο “River of Memories”, την μπαλάντα του δίσκου, με μια εξαιρετική και πραγματικά αξέχαστη εισαγωγή, με τον Pete Rafael να γράφει  ίσως ένα από τα καλύτερα lead του δίσκου. Blues λετπομέρειες με rock χροιά και rock ιδέες με blues αισθητική, συνθέτουν μια φοβερή μπαλάντα γεμάτη δυναμισμό και εκρηκτικότητα.

Official Links:

https://www.facebook.com/peterafaelofficial

https://www.instagram.com/peterafaelofficial

https://www.youtube.com/channel/UCvzCgV9T_Ba6OdZYoUuQJaQ

https://peterafael.bandcamp.com

 

PETE RAFAEL «Elysian Citadel» (feat. Bob Katsionis) Official Clip

https://www.youtube.com/watch?v=19SsfJNOT-s

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης