Ο Φώτης Φωτίου για θέματα Διασποράς στο Κάιρο


Στην Αίγυπτο βρέθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς.

 

Η τριμερής αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και του Μνημονίου Συνεργασίας των τριών χωρών για θέματα Διασποράς στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και της Υπουργού Μετανάστευσης και Αποδήμων Αιγυπτίων κας Sοha Gendy.

 

Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν και από τις τρεις πλευρές οι διαχρονικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και οι φιλικοί δεσμοί που ενώνουν τις τρεις χώρες μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Περίτρανη απόδειξη η Τριμερής Συνεργασία των τριών χωρών σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, μέσα από την οποία προωθήθηκε και η υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης για θέματα Διασποράς.

 

Η Τριμερής Συνεργασία σε θέματα Διασποράς ενδυναμώνει και ενισχύει περαιτέρω της ήδη άριστες σχέσεις των τριών χωρών, τόσο σε διμερές, όσο και σε τριμερές επίπεδο, επεσήμανε ο Επίτροπος Προεδρίας.

 

Κοινή επιδίωξη και των τριών πλευρών είναι η συνέχιση της συνεργασίας για τα θέματα αυτά, αφού φέρνει τους λαούς μας στο εξωτερικό πιο κοντά, διατηρεί τους δεσμούς τους με τις χώρες καταγωγής τους και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

 

Αναφορά έγινε στο επιτυχημένο πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα σε Αλεξάνδρεια, Λονδίνο, Μελβούρνη και Κύπρο-Ελλάδα-Αίγυπτο. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως το πρόγραμμα αυτό συνεχιστεί με νέες πρωτοβουλίες, δίνοντας έμφαση στους νέους της Διασποράς.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επισημάνθηκε ότι Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουν κοινές αξίες, κοινά συμφέροντα, ισχυρούς δεσμούς και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των πιο πάνω αλλά και να προωθήσουν κοινά συμφέροντα σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων μέσω των οργανωμένων συνόλων της Διασποράς των τριών χωρών.

 

Έγινε επίσης αναφορά στο κυπριακό πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς όπως ανάφερε ο κος Φωτίου παραμένει στάσιμο λόγω της αναθεωρητικής στάσης και της ηγεμονικής προσέγγισης της Τουρκίας.

 

Τον κ. Φωτίου συνόδευε κατά την επίσκεψή του η Α.Ε. Πρέσβης της Αιγύπτου, κα Πόλυ Ιωάννου, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Κυπρίων Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων κα Θάλεια Π. Αντωνίου και άλλα στελέχη της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κάιρο.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης