Παρουσία των Πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου, η πίτα της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου


 

 

Την Κυπριακή κυβέρνηση για τη σημαντική στήριξή της, στο έργο των Αιγυπτιωτών Κυπρίων στο Κάιρο της Αιγύπτου, ευχαρίστησε θερμά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, Ανδρέας Μαυρομάτης, κατά την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2020, παρουσία τόσο του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Ομήρου Μαυρομάτη όσο και του Πρέσβη της Ελλάδας κ. Νίκου Γαριλίδη, που – σημειωτέον – έχει και εκείνος κυπριακή καταγωγή.

 

 

 

 

 

Κατά την εκδήλωση που έγινε χθες στον χώρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, στο κέντρο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Όμηρος Μαυρομάτης τόνισε το συνεχές ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Κυπριακή Αδελφότητα.

 

 

Παράλληλα, ενημέρωσε τους παρεβρισκομένους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το κυπριακό, εστιάζοντας στην πρόσφατη επίσκεψη του Επιτρόπου της Κυπριακής Προεδρίας για τα θέματα των Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου όπου είχε συναντηθεί με την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, δρομολογώντας τις απαιτούμενες λύσεις σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Ο Πρέσβης κ. Μαυρομάτης αναφέρθηκε επίσης στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι πάντα σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο έναντι των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας.

 

 

Την κοπή της πίτας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, που είναι από τα πρώτα αιγυπτιώτικα σωματεία που ιδρύθηκαν στην Χώρα του Νείλου, ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, π. Στέφανος, αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς της Αδελφότητας με την Αλεξανδρινή Εκκλησία αλλά και τους αρχιερείς του ιεραποστολικού Πατριαρχείου που διηκόνησαν και συνεχίζουν να διακονούν την Αφρική, έλκοντας την καταγωγή τους από την μαρτυρική Μεγαλόνησο. Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου για μία «καλή χρονιά 2020 και ειρήνη στην περιοχή μας».

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης καλωσόρισε τους παρεβρισκομένους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και τόνισε την σημασία της διατήρησης αυτών των παραδοσιακών εκδηλώσεων του Ελληνισμού του Καΐρου, ευχαριστώντας θερμά τους εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στήριξή τους στην Αδελφότητα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

 

 

«Η Κυπριακή Αδελφότητα συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο με τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων της, τους οποίους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά για τη στήριξή τους όπως και εμείς όπως ιστορικά πράξαμε. Είμαστε πάντα κοντά στην Πατρίδα μας».

 

 

Και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, κατέληξε:

 

 

«Το νέο έτος 2020 ξεκινά με σοβαρές εντάσεις στην περιοχή μας, την Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν και αισθανόμαστε ασφάλεια που βρισκόμαστε στην Αίγυπτο, μία αδελφική χώρα με πολύ δυνατούς δεσμούς με τις πατρίδες μας, την Κύπρο και την Ελλάδα».

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γαριλίδης που έχει και Κυπριακή καταγωγή τόνισε τις άρρηκτες σχέσεις των δύο χωρών και την συμπαράστασή του σε ό,τι απασχολεί την Αδελφότητα.

 

 

Στην κοπή της Βασιλόπιτας, η τυχερή της χρονιάς ήταν μία από τις μικρότερες Κυπρίες που ζούνε στην Αίγυπτο, η μικρή Γαλήνη Καζαμία.

 

 

 

 

 

 

Στο γεύμα που ακολούθησε σε φιλική ατμόσφαιρα παρακάθισαν οι δύο Πρέσβεις Κύπρου και Ελλάδος, ο κ. Αριστόδημος Ασσιώτης σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Συντονιστής εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Γιαννικόπουλος, η Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής κ. Σωτηρία Μπέτα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής και Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία Ευαγγελία Θηραίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κα Σωτηρία Μπέτα, μέλη σωματείων, εκπαιδευτικοί και πάροικοι.

 

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΝ ΑΙΓΥΠΤΩ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

 

 

 

 

 

 

Πανοσιολογιότατε,

Εξοχότατε Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Εξοχότατε Πρέσβη της Ελλάδος,

Αγαπητά μέλη των διπλωματικών αποστολών,

Κύριοι Πρόεδροι και μέλη των Ελληνικών σωματείων του Καΐρου,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί των σχολείων μας,

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμπατριώτες.

 

 

Μαζί με την Επιτροπή του Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας σας καλωσορίζουμε. Χαιρόμαστε για τη μεγάλη τιμή που μας κάνετε με την παρουσία σας εδώ. Ο Ελληνισμός του Καΐρου συνεχίζει την πορεία του στην Αίγυπτο διατηρώντας αυτές τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και όχι μόνο.

 

 

Το νέο έτος 2020 ξεκινά με σοβαρές εντάσεις στην περιοχή μας, την Ανατολική Μεσόγειο, ελπίζουμε να ξεπεραστούν και αισθανόμαστε ασφάλεια που βρισκόμαστε στην Αίγυπτο, μία αδελφική χώρα με πολύ δυνατούς δεσμούς με τις πατρίδες μας, την Κύπρο και την Ελλάδα.

 

 

Η Κυπριακή Αδελφότητα συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο με τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων της, τους οποίους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά για τη στήριξή τους όπως και εμείς όπως ιστορικά πράξαμε. Είμαστε πάντα κοντά στην Πατρίδα μας.

 

 

Σάς εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νέο έτος, ειρήνη και ευημερία.

 

 

Σάς ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, Πανοσιολογιότατε. Θα ήθελα να μεταφέρετε τις ευχές μας και τις ευχαριστίες μας στον Μακαριώτατο για το ενδιαφέρον του και την συμπαράστασή του προς την Αδελφότητα. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον κ. Βαδή και τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού κέντρου Καΐρου για τη συμπαράστασή τους και τη φιλοξενία τους σήμερα σε αυτόν τον όμορφο χώρο και εύχομαι να έχουμε όλοι μία καλή χρονιά. Σάς ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης