Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Τάντα και στο Σουέζ (ΦΩΤΟ)


Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις εργασίες ανακαινίσεως και επισκευής του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού και του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, καθώς και να επικοινωνήσει μετά του πληρώματος των πιστών , οι οποίοι αν και ολίγοι  αλλά εκλεκτοί, κρατούν άσβεστη την κανδήλα της ορθοδόξου Πίστεως στην περιοχή, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εν συνεχεία, επακολούθησε  επoικοδομητικός διάλογος, ενώ ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις συγχαρητήριες ευχές όλων για το λαμπρό εορταστικό διήμερο που έζησαν μαζί του στον Άγιο Γεώργιο του Καΐρου. Τέλος, ο Μακαριώτατος μετά χαράς ανακοίνωσε ότι συν Θεώ τον Φεβρουάριο του ερχομένου έτους θα πραγματοποιηθούν και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Τάντας και ενώπιον όλων υποσχέθηκε πως δεν θα δώσει «ύπνον τοις οφθαλμοίς του και ανάπαυσιν τοις κροτάφοις του» έως ότου και ο πιο μικρός Ναός να αποκατασταθεί εις την προτέραν δόξα των παλαιών ημερών, όταν ήκμαζε ο Ελληνισμός στην Αίγυπτο.

 

 

Την επομένη ημέρα, η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη Σουέζ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, μετά μηχανικών και λοιπών εμπειρογνωμόνων και έκανε αυτοψία του Ναού ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη και ο προϋπολογισμός ανακαινίσεως και αποκαταστάσεώς του εις το παλαιόν  κάλλος, επ΄ευκαιρία μάλιστα και της μεγάλης παρουσίας ορθοδόξων επισκεπτών στην περιοχή, κυρίως εκ Ρωσίας και Ουκρανίας, για παραθεριστικούς και επαγγελματικούς λόγους, αλλά και εν όψει της συνεργασίας Ρωσίας και Αιγύπτου για τη δημιουργία μεγάλης βιομηχανικής ζώνης στα δυτικά της περιοχής του Σουέζ.

 

 

 

 

 


alexandrias_episkeps3alexandrias_episkeps4alexandrias_episkeps5alexandrias_episkeps6alexandrias_episkeps7alexandrias_episkeps8alexandrias_episkeps9alexandrias_episkeps10alexandrias_episkeps11

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης