Πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν, δώρισε στην Κύπρο ο Σουλτάνος της χώρας Qaboos Bin Al Said – Ευχαριστίες Αναστασιάδη


Συμβολική πράξη ενίσχυσης των σχέσεων και έκφραση αγάπης προς την Κύπρο αποτελεί η δωρεά του πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν προς την Κύπρο, δήλωσε στις 24 Απριλίου ο Σουλτάνος Qaboos Bin Al Said.

 

Ο Σουλτάνος του Ομάν προέβη στη δήλωση αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη Κώστα Α. Παπαδήμα ως νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Σουλτανάτο του Ομάν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

 

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Παπαδήμας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς το Σουλτάνο και το φίλο λαό του Ομάν, καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες και την εκτίμηση του για τη γενναιόδωρη προσφορά της Κυβέρνησης του Ομάν να παραχωρήσει πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ως δωρεά.

 

Ο Σουλτάνος ανταπέδωσε τις ευχές προς τον Κύπριο Πρόεδρο και τόνισε πως η δωρεά πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί συμβολική πράξη ενίσχυσης των σχέσεων μας και έκφραση αγάπης προς την Κύπρο.  Ανέφερε ότι θα καλωσορίσει με μεγάλη χαρά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Ομάν και ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μας.

 

Ο Πρέσβης ενημέρωσε το Σουλτάνο του Ομάν για την κατάσταση στην Κύπρο και την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, όπως και για την οικονομική κατάσταση και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ο Σουλτάνος, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τις προοπτικές της νέας προσπάθειας για λύση, εξέφρασε την ελπίδα όπως οι διαπραγματεύσεις επιτύχουν ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση για τον λαό της Κύπρου η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού”.

 

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης