Πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν, δώρισε στην Κύπρο ο Σουλτάνος της χώρας Qaboos Bin Al Said – Ευχαριστίες Αναστασιάδη


Συμβολική πράξη ενίσχυσης των σχέσεων και έκφραση αγάπης προς την Κύπρο αποτελεί η δωρεά του πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν προς την Κύπρο, δήλωσε στις 24 Απριλίου ο Σουλτάνος Qaboos Bin Al Said.

 

Ο Σουλτάνος του Ομάν προέβη στη δήλωση αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη Κώστα Α. Παπαδήμα ως νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Σουλτανάτο του Ομάν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

 

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο κ. Παπαδήμας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς το Σουλτάνο και το φίλο λαό του Ομάν, καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες και την εκτίμηση του για τη γενναιόδωρη προσφορά της Κυβέρνησης του Ομάν να παραχωρήσει πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ως δωρεά.

 

Ο Σουλτάνος ανταπέδωσε τις ευχές προς τον Κύπριο Πρόεδρο και τόνισε πως η δωρεά πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί συμβολική πράξη ενίσχυσης των σχέσεων μας και έκφραση αγάπης προς την Κύπρο.  Ανέφερε ότι θα καλωσορίσει με μεγάλη χαρά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Ομάν και ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μας.

 

Ο Πρέσβης ενημέρωσε το Σουλτάνο του Ομάν για την κατάσταση στην Κύπρο και την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, όπως και για την οικονομική κατάσταση και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ο Σουλτάνος, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τις προοπτικές της νέας προσπάθειας για λύση, εξέφρασε την ελπίδα όπως οι διαπραγματεύσεις επιτύχουν ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση για τον λαό της Κύπρου η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού”.

 

 

Πηγή: www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης