Πολλά αλλάζουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου από την επόμενη σχολική χρονιά


Προσπάθειες για την αναβάθμιση της Αμπετείου Σχολής καταβάλλονται ήδη για να ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φορέα της Μεγάλης του Γένους αιγυπτιώτικης σχολής, που φαίνεται να μπαίνει σε μία νέα ιστορική φάση.

 

Το σχετικό δελτίο τύπου της Αμπετείου αναφέρει:

 

«Την Τετάρτη 17-6-2015, ο Φορέας της Αμπετείου Σχολής παρουσίασε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα μετασχολικής παιδαγωγικής υποστήριξης των μαθητών της. Όπως εξήγησε ο Διαχειριστικός Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής κ. Νικόλαος Βαδής, το σχέδιο είναι προϊόν μιας μακράς έρευνας για να υλοποιηθεί το όραμα του Αρχιεπισκόπου Σινά και Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής κ. Δαμιανού να κάνει και πάλι τη Σχολή όχι μόνο το παλαιότερο και πιο σεβαστό σε λειτουργία εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αιγύπτου (από το 1860), αλλά και το πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο σύγχρονο σχολείο της χώρας.

 

Με εντολή λοιπόν του Σεβασμιωτάτου, ξεκίνησε ένας μεγάλος κύκλος έρευνας εδώ και στην Ελλάδα, με θέμα ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ιδιωτικού σχολείου, το οποίο όμως θα συνδύαζε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με κοινωνική ευαισθησία, σύμφωνα με την πνευματική κληρονομιά των ιδρυτών της Σχολής αδελφών Άμπετ. Μετά από όλα αυτά, η Αμπέτειος Σχολή είναι σήμερα έτοιμη να αναλάβει μεγάλες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα ο κ. Βαδής εγκαινιάζεται μία ζώνη μετασχολικής παιδαγωγικής ενίσχυσης των μαθητών με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ενισχυτικής γλωσσικής διδασκαλίας, ώστε οι μαθητές ήδη κατά την  διάρκεια της σχολικής τους ζωής να φτάνουν σε ένα πιστοποιημένο επίπεδο γλωσσομάθειας στα Αγγλικά, αλλά και σε ένα υψηλό γλωσσικό επίπεδο στην Ελληνική και Αραβική, καθώς προετοιμάζονται για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους. 

 

Ταυτόχρονα οι μαθητές ακολουθούν ένα πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα, το οποίο υποστηρίζεται επιπλέον με ένα πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης (με ψηφιακές πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης) ώστε να εκπληρωθεί το όραμα του Σεβασμιωτάτου «κανείς μαθητής να μη μένει πίσω». 

 

Τέλος, το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε ώστε να ακολουθεί λίγο μετά το κανονικό πρωινό πρόγραμμα του σχολείου, έτσι ώστε να οι μαθητές να αποφύγουν επιπρόσθετη επιβάρυνση από άσκοπες μετακινήσεις και να ωφελούνται το μέγιστο από την επιπλέον βοήθεια για την καθημερινή τους σχολική ζωή.

 

Ο κ. Βαδής ευχαρίστησε τον Φιλόλογο κ. Ιωάννη Τζουμέρκα που επιμελήθηκε και παρουσίασε την έρευνα στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και σχεδίασε σε συνεργασία μαζί του το πρόγραμμα μετασχολικής παιδαγωγικής υποστήριξης των μαθητών».

 

 

2 responses to “Πολλά αλλάζουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου από την επόμενη σχολική χρονιά”

  1. θωμαιδης χριστης says:

    συγχαρητηρια στον αρχιεπισκοπο και στον κο Βαδη για τα καινοτομα σχεδια τους,αρκει να καταφερουμε να προσελκισουμε και αλλα παιδια που θα ηθελαν ελληνικη παιδεια και να διτηρηθουν οι παραδωσεις μας,και ολα τα ελληνοπουλα του καιρου και μη να εχουν θεση σε αυτο το σχολειο οπως τοσα χρονια μας παρεχει ο αρχιεπισκοπος.Και παλι μπραβο και καλη επιτυχια,

  2. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ says:

    ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΣΙΝΑ-ΡΑΙΘΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚ. ΒΑΔΗ,
    ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΤΕΙΑΝΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟΥ ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ , ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ,ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΠΕΔΟ ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΑΣ ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ , ΚΙ ΕΤΣΙ Ν ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ.
    Η ΓΗΡΑΣΚΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΝΕΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ) ΑΠΟ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ , ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ,ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ .
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης