Πολύ σημαντικές για την περιοχή οι ανακαλύψεις Φυσικού Αερίου, λένε αξιωματούχοι από Αίγυπτο και Λίβανο


 

 

 

 

 

Στη σημασία και στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι ανακαλύψεις Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρθηκαν αξιωματούχοι από τον Λίβανο και την Αίγυπτο, στο Συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference που διοργανώνει η  Gulf Publishing Company.

 

 

 

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Ρυθμιστικής Αρχής Αερίου της Αιγυπτιακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company-EGAS) Δρ. Λάμια Αμπο Σιάχμπα, εξήγησε τη λειτουργία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου και αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι τελευταίες ανακαλύψεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

Όπως είπε, η Αίγυπτος μπήκε στο παιγνίδι της εξόρυξης και εκμετάλλευσης του Φυσικού Αερίου από τη δεκαετία του 1960, ωστόσο, όπως είπε, τα τελευταία 8 χρόνια, δηλαδή από το 2010, λόγω διάφορων συγκυριών και άλλων αιτιών η παραγωγή Φυσικού Αερίου μειώθηκε δραματικά. Σημείωσε, επίσης, ότι το κενό της προσφοράς Φυσικού Αερίου στην Αίγυπτο που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως θα καλύψουν οι ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

Για τα νέα δεδομένα στην περιοχή μίλησε ο Επικεφαλής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωφυσικής της Λιβανικής Αρχής Πετρελαίου Γουίσαμ Ετμοντ Σιμπάτ. Ανέφερε ότι ο πρώτος γύρος αδειοδοτήσεων για την ΑΟΖ του Λιβάνου έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε δύο τεμάχια τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στις ακτές του Λιβάνου.

 

 

 

Ο Λιβανέζος αξιωματούχος τόνισε πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και δραστηριότητα εταιρειών τα τελευταία 5 χρόνια στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή, κάτι που δίνει προοπτικές και στα τεμάχια του Λιβάνου.

 

 

 

Ανέφερε, επίσης, πως αν με τα νέα δεδομένα στην Κύπρο δημιουργηθούν οι συνθήκες για να προχωρήσει η χώρα με υποδομές για κατασκευή τερματικού, αυτό θα καταστεί επωφελές και για τη χώρα του από μια ενδεχόμενη συνεργασία.

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2021
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης