Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, επανεξελέγη ο Ανδρέας Μαυρομάτης – Σημαντικές αλλαγές στο ΔΣ


 

 

 

Στο «τιμόνι» της Καϊρινής Επιτροπής της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας επανεξελέγη ο Ανδρέας Μαυρομάτης, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο των τελευταίων ετών, με την ενίσχυση του έργου της κυπριακής παροικίας στη Χώρα του Νείλου.

 

 

Την απόφαση αυτή πήρε το ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1873 στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα – από τα παλαιότερα παροικιακά σωματεία στην Αίγυπτο και κατά πολύ πρεσβύτερο ακόμη και από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που ιδρύθηκε πολύ αργότερα, το 1904.

 

 

Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε και την διατήρηση της θέση του Γενικού Γραμματέα του εν λόγω σωματείου από τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα κ. Αλέξανδρο Καζαμία, στη σύνθεση του ΔΣ παρουσιάστηκαν φέτος σημαντικές αλλαγές, με τον κ. Παντελή Χαραλάμπους να καταλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου, θέση που κατείχε μέχρι τον πρόσφατο θάνατό του ο αείμνηστος Κήμης Φλεβοτομάς, καθώς επίσης αλλαγή υπήρξε και στη θέση του Ταμία, που κατέλαβε από φέτος ο κ. Χρήστος Αργυρίου, εγγονός του μεγάλου και αξέχαστου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστου Αργυρίου, λαμβάνοντας τη θέση της Βασιλικής Χαραλάμπους.

 

 

Απλά μέλη του ΔΣ εξελέγησαν οι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Μιχαήλ Κουκίδης και Άννα Λοΐζου.

 

 

Να σημειωθεί ότι προ ημερών, στις 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας, ενώ η αντίστοιχη ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Διαχειριστικής Επιτροπής της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, που ιδρύθηκε το έτος 1872, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου, στην έδρα της, στην Αλεξάνδρεια, παρουσία όλων των εκκλησιαστικών, διπλωματικών και παροικιακών αρχών.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης