Είκοσι νέοι από Αίγυπτο, Τυνησία, Γαλλία και Ελλάδα βρέθηκαν στην Καλαμάτα για ένα πρόγραμμα διαπολιτισμικής μάθησης


 

 

 

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που έφερε στην πόλη της Καλαμάτας 40 νέους από την Αίγυπτο, την Τυνησία, τη Γαλλία και την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

 

 

Πρόκειται για το διεθνές σεμινάριο της Κοινωνικής Ανάπτυξης Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), που έγινε με τη στήριξη του ευρωπαϊκού ιδρύματος της Άννας Λιντ, έδρα του οποίου στην Αίγυπτο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Το σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία σε 20 νέους από την Γαλλία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, να επισκεφτούν την πόλη, να αποκτήσουν γνώσεις και να ανταλλάξουν εμπειρίες πάνω στην θεματική της ενδυνάμωσης των νέων, μέσω της διαπολιτισμικής μάθησης. Το σεμινάριο, διάρκειας 7 ημερών αποτελούνταν από μια σειρά μαθησιακών διαδραστικών εργαστηρίων, που στόχο είχαν να εκπαιδεύσουν τους νέους να δημιουργούν εκπαιδευτικά εργαλεία μη τυπικής μάθησης και να τα εφαρμόζουν σε ομάδες μαθητών, φοιτητών και ενηλίκων.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργήθηκαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ενίσχυση των μαθησιακών δραστηριοτήτων διαπολιτισμικού διαλόγου και εκπαιδευτικά modules τα οποία θα είναι διαθέσιμα για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές, εκπαιδευτές και δασκάλους που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν για την εργασία τους. Παράλληλα οι 20 νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας, να γευτούν τοπικές συνταγές, να μάθουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και να γνωρίσουν την κουλτούρα και την ιστορία της Καλαμάτας.

 

 

 

Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από το Ιδρυμα «Anna Lindh», το οποίο προωθεί την συνεργασία των ευρωμεσογειακών χωρών και την διατήρηση του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής της Μεσογείου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης