Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Αίγυπτο, με προγράμματα ύψους 129 εκατομμυρίων ευρώ


 

 

 

 

Πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους €129.000.000, για την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της Αιγύπτου υπέγραψαν στις 11 Οκτωβρίου ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τη διεύρυνση Johannes Hahn και ο Αιγύπτιος Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Δρ Sahar Nasr, στο Κάιρο.

 

 

 

 

Κατά την τελετή υπογραφής στο Κάιρο, ο Επίτροπος Hahn, δήλωσε πως το πακέτο της οικονομικής βοήθειας υπογραμμίζει ξεκάθαρα την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον αιγυπτιακό λαό και σκοπεύει να ενισχύσει την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Αιγυπτίων πολιτών.

 

 

 

 

Το πακέτο προβλέπει μέτρα υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και αποτελείται από έξι συμφωνίες χρηματοδότησης με μια συνδυασμένη αξία των €129.000.000. Οι συμφωνίες έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αιγυπτίων πολιτών με την προώθηση της χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις υποβαθμισμένες περιοχές του Καΐρου, συμβάλλοντας στην παροχή των δικαιωμάτων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των δύο φύλων, και την υποστήριξη έργων προτεραιότητας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και γεωργικής αποστράγγισης.

 

 

 

 

Επιπλέον, περιλαμβάνει υποστήριξη σε θεσμικό επίπεδο για τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στους τομείς της ενέργειας και του νερού.

 

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Φεβρουαρίου 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης