Μία πρώτη ενημέρωση για το έργο της ΕΚΚ κατά το 2014 και τα σχέδιά της για το 2015, ήταν η πρόσφατη ανοιχτή συνάντηση με τους παροίκους


Γεύση από τις ετήσιες συνελεύσεις της παροικίας, είχε η πρώτη συγκέντρωση ανοιχτού διαλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για το 2015, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στην Ελληνική Στέγη Ηλιούπολης.

 

Και μπορεί η συμμετοχή του κόσμου να μην ήταν η ενδεδειγμένη αριθμητικά, αλλά τα ζητήματα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, αυτά που έθεσε τόσο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής όσο και τα υπόλοιπα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ που έδωσαν το παρών: οι Αντιπρόεδροι της ΕΚΚ κ.κ. Νικόλας Πολίτης και Κήμης Φλεβοτομάς, η Γενική Γραμματέας κα Σούλα Σκουφαρίδου και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Μιχάλης Γκρουνστέιν, Αντώνης Διαμαντίδης και Πάρις Οικονόμου.

 

Στις δύο ώρες ανοιχτής συζήτησης, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ έκανε έναν απολογισμό του έργου της Κοινοτικής Επιτροπής για τη χρονιά που μάς πέρασε, εστιάζοντας σε θέματα αναβάθμισης του Ελληνικού Νοσοκομείου (ανακαίνιση του β΄ορόφου, διπλασιασμός των  κλινών εντατικής θεραπείας σε 16, κ.ά.), των ελληνικών εκπαιδευτηρίων (εισαγωγή μαθημάτων ενισχυτικής, νέος βρεφονηπιακός σταθμός, ανακαίνιση χώρων Αχιλλοπουλείου) αλλά και στον σχεδιαζόμενο από ειδική επιτροπή του νέου Κώδικα Ηθικής Δεοντολογίας της ΕΚΚ, τόν οποίο επεξεργάζεται ακόμη η ΕΚΚ, πριν τόν δημοσιεύσει για διαβούλευση και τόν οδηγήσει προς ψήφιση από το κυρίαρχο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

 

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο της ΕΚΚ, που η έκτασή του υπολογίζεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ παρουσίασε  συγκεκριμένα σχέδια που πρότεινε ο ίδιος στην Κοινοτική επιτροπή με υπαρκτούς Έλληνες επενδυτές (που εσκεμμένα δεν αποκάλυψε το όνομά τους για να κριθούν οι προτάσεις τους και όχι τα πρόσωπά τους), για τη δημιουργία ενός νέου Ακτινολογικού Κέντρου ή μίας γεροντολογικής μονάδας ενώ ανέφερε ότι αναθεωρείται και η σχέση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με την υπάρχουσα μονάδα αιμοκάθαρσης που λειτουργεί στο Ελληνικό Νοσοκομείο της ΕΚΚ.

 

Ο κ. Καβαλής επεσήμανε ότι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είναι παθητικός οργανισμός εκ φύσεως, αντιμετωπίζει κάποιο έλλειμμα αλλά υπερθεμάτισε υπέρ των έργων και προτάσεων που θα φέρουν ανάπτυξη και θα συνεισφέρουν στην αύξηση των ταμείων της ΕΚΚ και όχι στον περιορισμό των εξόδων με περιορισμό κονδυλίων.    

 

Ακόμη, αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων των Αιγυπτιωτών που προέκυψε πέρυσι, ο κ. Καβαλής δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση που η ΕΚΚ ήταν ο μοναδικός παροικιακός φορέας στον κόσμο, που στήριξε τόσο δυναμικά και συγκεκριμένα τους Αιγυπτιώτες συνταξιούχους για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την ελληνική γραφειοκρατία, συγχαίροντας για το έργο της, τη Νομική Σύμβουλο κα Βίλλυ Πολίτου και των συνεργατών της ΕΚΚ στην Ελλάδα.

 

Επίσης, συνεχάρη για το οικονομικό αποτέλεσμα και το Μεταφραστικό Τμήμα της Κοινότητας.

 

Τέλος, ο κ. Καβαλής προανήγγειλε ότι οι συγκεντρώσεις αυτές θα συνεχιστούν και ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν:

 

– ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής

– ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ

– η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου

– ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Ανδρέας Ρούσσος

– ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Γιόσρι

– Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Αχιλλοπουλείου κ. Δημήτρης Καλατζής

– ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Αμπετείου κ. Θωμάς Βαγιωνίτης

– ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης

– η Αντιπρόεδρος της Μαρίας Αιγυπτίας κα Ευαγγελία Θηραίου

– η Ταμίας της Μαρίας Αιγυπτίας κα Άννα Αυγερινού

– ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΑΑΣ και ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης

– ο Ταμίας του Ελληνικού Κέντρου κ. Νίκος Γουναρόπουλος

– ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας 

– η Διευθύντρια των Γραφείων της ΕΚΚ κα Ιωάννα Καρδάση

– ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.   

 

 

 

 

ekk sad 2015 02

 

 

 

 

ekk sad 2015 03

 

 

 

 

ekk sad 2015 04

 

 

 

 

ekk sad 2015 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης