Εκδηλώσεις

Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων: Ευπαλίνειο όρυγμα

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με θέμα το Ευπαλίνειο όρυγμα της Σάμου.

Ομιλητής ο καθηγητής Φυσικός Ηλίας Τζαβελόπουλος, γνωστός από προηγούμενη ομιλία του, ο οποίος ανέλυσε τη σκέψη του Ευπαλίνου και την όλη διαδικασία πραγμάτωσης αυτού του τιτάνειου έργου, τον 6ο αιώνα π.Χ. Με ιδιαίτερα επεξηγηματικό τρόπο ο ομιλητής αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα, τονίζοντας τη σημασία που είχε αυτό το επίτευγμα της μηχανικής, που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα, τόσο για τη σύλληψη της ιδέας, όσο και για τη μεθοδικότητα των εργασιών για την υλοποίησή της.

Το κοινό παρακολουθούσε καθηλωμένο τον ομιλητή και τις παρεμβαλλόμενες διαφάνειες και αποχώρησε “σοφώτερο”, κρατώντας στα χέρια του έγχρωμο ενημερωτικό έντυπο, που ετοίμασε ο διαλέκτης και προσέφερε ο Σύνδεσμος. Εκ μέρους του ΔΣ παραβρέθηκαν οι Κων/νος Καραβίας, Α’ Αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Χριστοφορίδης, Γενικός Γραμματέας και τα μέλη Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, Έφορος Πολιτιστικών, Γεώργιος Μαρκουλής, Έφορος Εντευκτηρίου και Εκδηλώσεων και Δημήτρης Δημητρίου, Έφορος Χορωδίας και Επιμόρφωσης.

Τον ομιλητή παρουσίασε η Έφορος Πολιτιστικών κ. Θεμιστοκλέους, η οποία διάβασε και το πλούσιο βιογραφικό του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση στον κ. Τζαβελόπουλο τιμητικού διπλώματος από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Καραβία.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *