ΣΑΕ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ & ΝΑΥΑΓΩΝ»


 

Στις 30 Ιανουαρίου 2023, στον Σύνδεσμό μας, οι συντελεστές της εκδήλωσης Νίνα Κυπαρίσση Αποστολίκα , Δρ. Αρχαιολόγος, Αθανάσιος Βες , Αρχαιολόγος, Αρχιτέκτων και Μηχανικός και Ζίνα Ζωγράφου Καραχρήστου, Αρχαιολόγος, Ερευνήτρια συγγραφέας του βιβλίου «Επιτύμβια Ναυτικών και Ναυαγών» αναφέρθηκαν διεξοδικά στα γραπτά κείμενα, που διέσωσε η πέτρα ανά τους αιώνες, μάρτυρας του ανθρώπινου πόνου μπροστά στη θλίψη που νιώθουν οι ίδιοι οι ναυαγοί και οι οικείοι τους προσπαθώντας να επιδείξουν αντοχή και καρτερικότητα απέναντι στο αναπόφευκτο.

 

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, με παλμό και πνευματικότητα, δεδομένου ότι η έρευνα και η πληροφόρηση κυριαρχούσαν στην αίθουσα.

 

 

 

 

Με σοβαρότητα και σαφήνεια οι ομιλητές έσκυψαν πάνω από γραπτά κείμενα, άμεσες πηγές που εξηγούσαν την ανάγκη του ανθρώπου να ξανοιχτεί σε θάλασσες γεμάτες περιπέτειες, να αναπτύξει το εμπόριο, να εποικίσει περιοχές πέρα από τα σύνορα του, να φτιάξει ποντοπόρα καράβια, κωπήλατα κι αργότερα τριήρεις, εμπορικά και πολεμικά, να οργώσει την Μεσόγειο και μέχρι τις Βαλεαρίδες να κυριαρχήσει την παρουσία του και να υποστεί τη μοίρα του ναυαγού εμπόρου.

 

Το κοινό παρακολουθούσε καθηλωμένο και με πολύ ενδιαφέρον τις ομιλίες των διαλεκτών.

 

Ήταν μια βραδιά με ισχυρές εντυπώσεις και γνώσεις βαθιά χαραγμένες μέσα μας. 

 

 

 

Δικαιολογημένος κι ο έπαινος από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων  στους ομιλητές της αποψινής βραδιάς με τη χορήγηση αναμνηστικών διπλωμάτων από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου  Κώστα Μιχαηλίδη, την Πρόεδρο του συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Τούλα Πεκλάρη και τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Χριστοφορίδη. 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης