Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων: ¨Ποιητικά Σύμμεικτα¨


 

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, εγκαινιάστηκαν στο Σύνδεσμό μας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου, με την παρουσίαση ποιημάτων από τη συλλογή ¨Ποιητικά σύμμεικτα¨, του Γεωργίου Χριστοφόρου Ρεπούση.

 

 

Μετά το καλωσόρισμα από την έφορο των πολιτιστικών κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, τον λόγο πήρε ο Καθηγητής -συγγραφέας, ο οποίος μας μίλησε για τον προβληματισμό που εκφράζουν τα ποιήματα του για τα ανθρώπινα δρώμενα, τις συμπεριφορές, τους αξιολογικούς κώδικες ζωής και την ανάγκη ουσιαστικής προσέγγισης των πραγμάτων.

 

 

Οι φιλόλογοι κ. Ελένη Κορώνη και κ. Αγγελική Βλαχάκη, έκαναν μια εμπεριστατωμένη και βαθιά ανάλυση στο έργο του ποιητή “Το αδίστακτο τικ -τακ των ρολογιών”, ενώ ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, με αφορμή την ανάλυση του έργου “Εγώ το ρομπότ” εξήρε τον δοκιμιακό ποιητικό λόγο του κ. Ρεπούση και τόνισε την ανάγκη της σημερινής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων να τον μελετήσουν. Ο φιλόλογος κ. Ιούλιος Κέρπης, με την ευαίσθητη απαγγελία του, συνέβαλε στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

 

 

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, προσέφερε στον καθένα, το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Νικόλαου Νικηταρίδη “Οι Ελληνικές εκκλησίες στην Αίγυπτο”.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης