Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων: ¨Ποιητικά Σύμμεικτα¨


 

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, εγκαινιάστηκαν στο Σύνδεσμό μας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου, με την παρουσίαση ποιημάτων από τη συλλογή ¨Ποιητικά σύμμεικτα¨, του Γεωργίου Χριστοφόρου Ρεπούση.

 

 

Μετά το καλωσόρισμα από την έφορο των πολιτιστικών κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, τον λόγο πήρε ο Καθηγητής -συγγραφέας, ο οποίος μας μίλησε για τον προβληματισμό που εκφράζουν τα ποιήματα του για τα ανθρώπινα δρώμενα, τις συμπεριφορές, τους αξιολογικούς κώδικες ζωής και την ανάγκη ουσιαστικής προσέγγισης των πραγμάτων.

 

 

Οι φιλόλογοι κ. Ελένη Κορώνη και κ. Αγγελική Βλαχάκη, έκαναν μια εμπεριστατωμένη και βαθιά ανάλυση στο έργο του ποιητή “Το αδίστακτο τικ -τακ των ρολογιών”, ενώ ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, με αφορμή την ανάλυση του έργου “Εγώ το ρομπότ” εξήρε τον δοκιμιακό ποιητικό λόγο του κ. Ρεπούση και τόνισε την ανάγκη της σημερινής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων να τον μελετήσουν. Ο φιλόλογος κ. Ιούλιος Κέρπης, με την ευαίσθητη απαγγελία του, συνέβαλε στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

 

 

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, προσέφερε στον καθένα, το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Νικόλαου Νικηταρίδη “Οι Ελληνικές εκκλησίες στην Αίγυπτο”.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης