Σε αιγυπτιακό fund το – πάλαι ποτέ αιγυπτιώτικο – ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο – Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με Eurobank


 

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του εμβληματικού ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο, το οποίο ανήκει στη Eurobank και παλαιότερα στη γνωστή αιγυπτιώτικη οικογένεια Καψή με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

 

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και είχαν καταθέσει προσφορές ισχυρά ονόματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (Όμιλοι Λασκαρίδη και Δασκαλαντωνάκη), φαίνεται να προκρίνεται ένα αιγυπτιακό fund, με σημαντική παρουσία στον χώρο του real estate.

Μάλιστα οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

 

 

 

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών.

 

 

 

Το συγκρότημα διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις.

 

 

 

 

Πώς κατέρρευσε η «αυτοκρατορία»…

 

 

 

 

To 2012 η αυτοκρατορία που έφτιαξαν το 1968, η καταγόμενη από την Κρήτη Μαρίκα και ο Καϊρινός Θάνος Καψής, κατέρρευσε.

 

 

 

Η αρχή έγινε το 1993 όταν η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο εταιρικά σχήματα που μοιράστηκαν στις κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να αναλαμβάνει το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ (Capsis Convention Centers & Resort Ηotels) ενώ η αδερφή της Λένα Καψή κρατά τα δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας, Capsis Αstoria στο Ηράκλειο Κρήτης και Capsis στη Θεσσαλονίκη. Το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ που αποτελείται από δύο πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.700 κλινών και συνεδριακά κέντρα στη Ρόδο και στην Κρήτη, ειδικεύτηκε στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων. Στην εταιρεία ανήκουν τα ξενοδοχεία Οut of Τhe Βlue Capsis Εlite Resort, όπως μετονομάστηκε, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης και το Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου. Το 2006, το συγκρότημα της Κρήτης ανακατασκευάστηκε πλήρως για να λειτουργήσει ξανά τον Μάιο του 2007. Ωστόσο, η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε ασφυξία στην επιχείρηση που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

 

 

 

Λένε ότι τα χρέη προς τους προμηθευτές, τις τράπεζες και τους εργαζόμενους ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας ξεκίνησε.

 

 

 

Το Capsis πέρασε στην Eurobank, το οποίο αρχικώς είχε μισθωθεί με την μέθοδο του leaseback.

 

 

 

 

Πηγή: www.bankingnews.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης