Σεμινάριο ευαισθητοποίησης στο θέμα της Ανακύκλωσης απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου


 

 

 

 

 

 

 

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί

Αναστάσιος Αναστασίου

και Ευαγγελία Χουλιαρά

 

 

 

 

 

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, από τον κ. Γιώργο Χριστοφίδη.

 

 

 

 

 

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις: στην α” φάση συμμετείχαν οι Δ”, Ε” και Στ” τάξεις και στη δεύτερη φάση οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, οι Α”, Β” και Γ”.

 

 

 

 

 

 

Α΄,Β΄,Γ΄τάξεις

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Χριστοφίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα πρωτότυπο και παιγνιώδη τρόπο παρουσίασης της θεματικής του, κάνοντας χρήση πλούσιου και ποικίλου εποπτικού υλικού, όπως τα διαδραστικά και ομαδικά παιχνίδια με διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών και προϊόντων καθημερινής χρήσης.

 

 

 

 

 

Κύριοι στόχοι του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για όλα τα υλικά που μπορούν  να ανακυκλωθούν, να διαπιστώσουν την ανάγκη περιορισμού της ποσότητας των απορριμμάτων και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία της σωστής διαχείρισης αυτών. Επιπλέον, βασικοί στόχοι της παρουσίασης ήταν η δημιουργία θετικής στάσης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση, η παρότρυνση και άλλων ατόμων για συμμετοχή σε δράσεις αυτού του τύπου, καθώς και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα υπήρξε απόλυτα ικανοποιητικό, καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις ανάγκες της παρουσίασης δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον καθ” όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης