Εντυπωσίασε ο Αιγυπτιώτικος ΣΕΝΕΚ, μεταφέροντας το χρώμα και το άρωμα της Ελλάδας στο Μαάντι του Καΐρου


 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση επισκεπτών πραγματοποιήθηκε η «Ελληνική μέρα» στο χώρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CSA (Community Service Association) στο Μαάντι του Καΐρου, σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς αλλά και με την υποστήριξη του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου (ΕΠΚΚ) στο εποπτικό υλικό και στη μουσική επένδυση και του Σ.Ε.ΝΕ.Κ. στην παρουσίαση των χορών.  Από νωρίς το πρωί εκείνης της προπερασμένης Παρασκευής, όλα ήταν έτοιμα στο προαύλιο του οργανισμού.  Στο περίπτερο του Ε.Π.Κ.Κ. υπήρχε ενημερωτικό υλικό  προβολής των μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας. Στον υπόλοιπο χώρο, υπήρχε γενικά ένα άρωμα Ελλάδας, από ελληνικούς μεζέδες και σουβλάκια μέχρι ελληνικά σουβενίρ, προβολές τουριστικού περιεχομένου, άφθονη ελληνική  μουσική, ακόμα  και αρκετό ούζο ελληνικό.

 

 

 

 

 

Την παράσταση όμως και το χειροκρότημα των επισκεπτών «έκλεψε» – όπως ήταν αναμενόμενο – το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου -υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Κατερίνας Κυρόλλος και τη συνδρομή του Προέδρου του Συλλόγου στον ήχο. Να σημειωθεί ότι το χορευτικό συγκρότημα του ΣΕΝΕΚ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς,συρτάκι και ζεϊμπέκικο, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκομένους με την άψογη εμφάνισή τους.

 

 

 

 

 

Η διευθύντρια του CSA, κα Flavia Makram Ebeid, (στην άκρη δεξιά στην αναμνηστική φωτογραφία) χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψει τον ενθουσιασμό της, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο και την ομάδα των χορευτών του Σ.Ε.ΝΕ.Κ, το Ε.Π.Κ.Κ. αλλά και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν στην εκδήλωση.

 

 

 

 

 

 

Στην ομάδα του χορού συμμετείχαν οι: Κατερίνα Κυρόλλος, Ναταλύ Σαΐντ, Χριστίνα Καλατζή, Όλγα Καλατζή,  Ανδρέας Σαΐντ, Ιωάννης Κουκκίδης, Μηνάς Ριζκάλλα και Άχμεντ Φαρούκ.

 

 

 

 

 

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, κληρώθηκαν δύο δωρεάν αεροπορικά ταξίδια για τη Μύκονο, προσφορά ταξιδιωτικού γραφείου, αλλά και γεύματα για δύο, στο ελληνικό εστιατόριο «Σαντορίνη» στο προάστιο της 6ης Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊσταμένη της Εφορείας Νεολαίας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου με την εμψυχωτική παρουσία της, ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Οικονομικών-Διαχείρισης του Ε.Π.Κ.Κ κα Κωνσταντίνα Γεδεών, ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Γιόσρι αλλά και αρκετοί άλλοι Έλληνες και φιλέλληνες.

 

 

 

 

 

csa total

 

 

 

 

 

 

DSC_1457

 

 

 

 

 

s2

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης