ANGELS PR WORLDWIDE MUSIC PROMOTION

Οι SENSES μιλούν στο Pyramis News

Πώς σχηματίστηκαν οι Senses και ποιο ήταν το όραμά σας όταν ξεκινήσατε;

Οι Senses σχηματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Αθήνα από τον κιθαρίστα Dim Argio, ο οποίος είχε ένα σαφές όραμα να επαναφέρει την αίσθηση του glam metal και του AOR, με επιρροές από την δεκαετία του ’80, ενώ ταυτόχρονα να φέρει μοντέρνα στοιχεία στον ήχο τους. Το όραμα της μπάντας ήταν να δημιουργήσει μουσική που να συνδυάζει τον ρομαντισμό και τη δύναμη του κλασικού ροκ και μέταλ, με μια φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της μουσικής σας;

Το πιο σημαντικό στοιχείο στη μουσική μας είναι η συναισθηματική ένταση και η μελωδία. Θέλουμε κάθε τραγούδι να μεταφέρει συναισθήματα και να δημιουργεί μια σύνδεση με τον ακροατή, είτε αυτό είναι μέσω των στίχων, των μελωδικών γραμμών, είτε της δυναμικής ενέργειας που φέρνουμε με τις κιθάρες και τα φωνητικά.

 Πώς δημιουργείτε συνήθως τα τραγούδια σας; Ξεκινάτε με τους στίχους, τη μελωδία ή κάτι άλλο;

Η δημιουργική διαδικασία ξεκινά συνήθως από ένα κιθαριστικό riff ή μια μελωδία. Στη συνέχεια, δουλεύουμε πάνω σε αυτό το βασικό θέμα και οι στίχοι ακολουθούν, εμπνευσμένοι από τα συναισθήματα που αποπνέει η μουσική. Συχνά, το τραγούδι παίρνει μορφή καθώς προστίθενται στοιχεία από “ολα τα μέλη της μπάντας, καθιστώντας τη σύνθεση μια συλλογική διαδικασία.

 Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τη θεματολογία των στίχων σας; Ποιες είναι οι βασικές σας πηγές έμπνευσης;

Οι στίχοι μας αντλούν έμπνευση από προσωπικές εμπειρίες, συναισθήματα αγάπης, απώλειας και αυτοανακάλυψης. Τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι στο επίκεντρο της μουσικής μας, και οι στίχοι μας προσπαθούν να εξερευνήσουν τις αντιφάσεις και τις πολυπλοκότητες των σχέσεων, είτε αυτές είναι προσωπικές είτε εσωτερικές.

 Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας;

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της δύναμης της αυτοέκφρασης. Να μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, είτε πρόκειται για χαρά είτε για πόνο. Η μουσική μας είναι μια πρόσκληση να βρεις τον εαυτό σου και να αφήσεις πίσω ό,τι σε κρατάει πίσω.

 Μιλήστε μας για το νέο σας album!

Το ντεμπούτο μας άλμπουμ «Out Of Line» είναι το αποκορύφωμα των μουσικών μας αναζητήσεων. Περιλαμβάνει επτά κομμάτια που εξερευνούν διαφορετικά συναισθήματα και καταστάσεις ζωής, από την αγάπη και τη μοναξιά μέχρι την απελευθέρωση μέσω της μουσικής. Το άλμπουμ προσφέρει ένα μείγμα AOR και glam metal με έντονες επιρροές από τα ’80s.

 Πώς διαχειρίζεστε τις προκλήσεις της βιομηχανίας μουσικής σήμερα, με τις αλλαγές στις

πλατφόρμες streaming;

Η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει ριζικά με τις πλατφόρμες streaming, και αυτό μπορεί να είναι πρόκληση για νέες μπάντες. Ωστόσο, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα του streaming, καθώς προσφέρει τεράστια προσβασιμότητα και δυνατότητα να φτάσουμε σε κοινό που ίσως δεν θα μπορούσαμε να αγγίξουμε με παραδοσιακά μέσα. Η πρόκληση είναι να ξεχωρίσεις σε μια πληθώρα καλλιτεχνών και κυκλοφοριών.

 Υπάρχει κάποιο ελληνικό ή διεθνές φεστιβάλ στο οποίο θα θέλατε να εμφανιστείτε στο μέλλον;

Θα ήταν όνειρο να παίξουμε στο Wacken Open Air στη Γερμανία, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά φεστιβάλ metal στον κόσμο. Στην Ελλάδα, θα ήταν τιμή μας να συμμετάσχουμε σε φεστιβάλ όπως το Release.

 Πιστεύετε ότι οι Έλληνες μουσικοί έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να προωθήσουν τη δουλειά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό;

Η ελληνική μουσική σκηνή έχει πολύ ταλέντο, αλλά συχνά λείπουν οι δομές και οι πόροι για την ανάδειξη των καλλιτεχνών, ειδικά σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν δυνατότητες και, με τη σωστή καθοδήγηση και στήριξη, οι Έλληνες μουσικοί μπορούν να διαπρέψουν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

 Ευχαριστούμε! Μοιραστείτε το vibe των Senses με ένα σας τραγούδι!

Σας ευχαριστούμε και εμείς για την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σας! Σας προτείνουμε να ακούσετε το «Silent Disco», ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια, το οποίο αποτυπώνει την ενέργεια και την απελευθέρωση που φέρνει η μουσική. Stay heavy!

 

https://www.facebook.com/sensesrock

https://sensesband.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/senses_band_official

https://www.youtube.com/@senses-pw1nq

https://x.com/i/flow/login?redirect_after_login=%2Fsensesband

https://www.tiktok.com/@sensesband

 


Senses
 – «Under your spell» 

https://www.youtube.com/watch?v=0b_MvaSkb3c

Senses – «Silent Disco»

https://www.youtube.com/watch?v=2ESzWFPz6qU

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *