ANGELS PR WORLDWIDE MUSIC PROMOTION

Οι SHINIGAMI μιλούν στο Pyramis News

 

Πότε ξεκίνησαν οι Shinigami και πώς καταλήξατε στο συγκεκριμένο όνομα για το συγκρότημα;

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2007 ο Διονύσης (κιθάρα) και ο Έκτορας (μπάσο) γνωρίστηκαν στο στρατό. Έχοντας σαν κοινό τις μουσικές τους προτιμήσεις αλλά και την αγάπη τους για την μουσική αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα που σαν σκοπό θα είχε να δημιουργεί καινούργιο υλικό και όχι να αναλωθεί σε διασκευές. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Shinigami. Η ιδέα για το όνομα προέρχεται από τον Διονύση. Fan των manga, anime πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη το όνομα “Shinigami” το οποίο σημαίνει  «θεοί του θανάτου», που εδώ στην Ελλάδα αντιστοιχεί στον Χάροντα.

Ποια είναι η δισκογραφική σας πορεία μέχρι σήμερα και τι αναμένεται στο άμεσο μέλλον;

Μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει 2 full length album και έχουμε περίπου στα 30+ κομμάτια. Υπολογίζουμε τον Οκτώβρη-Νοέμβρη να κυκλοφορήσουμε και το 3 μας album με παραγωγή Bob Katsionis.

Στις 21 Σεπτέμβρη έχετε ένα live με Hellpass, Primal Roots και Jehovah On Death στο Temple στην Αθήνα. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς και πώς προετοιμάζεστε για αυτήν την ομολογουμένως ξεχωριστή βραδιά;

Θα παίξουμε όλα τα γνωστά μας κομμάτια τα οποία αγαπούν οι θεατές/ακροατές μας. Προετοιμαζόμαστε με αρκετές πρόβες!

Τι εμπειρία είχατε ως μουσικοί πριν τη δημιουργία των Shinigami;

Όλα μας τα μέλη είτε έπαιζαν σε προηγούμενες μπάντες είτε μάθαιναν το όργανο που τους αρέσει σε κάποιο ωδείο.

Τι επηρεάζει τη δημιουργικότητά σας; Ποια τα ερεθίσματα για να κάνετε τη μουσική σας;

Ελληνική μυθολογία, λαϊκή παράδοση και ιστορία καθώς και προσωπικές εμπειρίες των μελών μας, αποτελούν τα ερεθίσματα για να την μουσική μας.

Πώς λειτουργεί η χρήση γυναικείων φωνητικών και πλήκτρων για το σχήμα;

Σαν συγκρότημα έχουμε δοκιμάσει και αντρικές αλλά και γυναικείες φωνές. Μας ταιριάζουν και οι δύο αλλά ίσως η ζυγαριά γέρνει ελάχιστα προς την γυναικεία φωνή. Σε εμάς η γυναικεία φωνή λειτουργεί πολύ όμορφα. Τα πλήκτρα είναι το «κερασάκι στην τούρτα», όπως λέει και ο Διονύσης (κιθαρίστας) καθώς όλη η βάση ενός κομματιού στήνεται κατά κύριο λόγο στις 2 κιθάρες. Τα πλήκτρα δίνουν το κάτι παραπάνω στο κομμάτι αλλά και το απαιτούμενο χαλί σε πολλές περιπτώσεις.

Πώς γράφετε ένα τραγούδι; Είναι ομαδική δουλειά ή κάποιο μέλος έρχεται συνήθως στην πρόβα με ένα κομμάτι έτοιμο;

Δεν υπάρχει κάποια νόρμα για αυτό. Είτε ο Διονύσης είτε ο Λευτέρης έρχονται με ιδέες για μελωδία και στίχους. Αρχίζουμε να δουλεύουμε το νέο υλικό για να φτιάξουμε μία πρώτη μορφή και μετά αρχίζουμε και γεμίζουμε το κομμάτι. Κάθε μέλος βάζει την ιδέα του (αν έχει) και έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση του κομματιού.

Ποια είναι η θεματική των στίχων σας;

Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Μπορεί να είναι κάτι φανταστικό ή κάτι ιστορικό ή κάτι μυθολογικό ή κάτι από προσωπική εμπειρία.

Ποια σχήματα θεωρείτε επιρροές σας;

Συγκροτήματα που επηρέασαν τον ήχο μας είναι : Iron Maiden, Deep Purple, Uriah Heep, Rainbow, Motorhead, Dio, Black Sabbath, Judas Priest, Accept κλπ.

Πείτε μας κάποια λόγια για τη δημιουργία του τελευταίου σας άλμπουμ “Back from the Dead”. Πού ηχογραφήθηκε και ποιοι βοήθησαν στη δημιουργία του; Κυκλοφορεί από κάποια εταιρεία; Πώς μπορούμε να βρούμε υλικό σας;

Είναι ένα album που ηχογραφήθηκε την περίοδο του lockdown. Η κίνηση αυτή δεν ήταν τυχαία. Πολλά φιλικά προς εμάς συγκροτήματα διαλύθηκαν και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το album για να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί αλλά και σαν ένα tribute προς όλα αυτά τα συγκροτήματα. Ο δίσκος γράφτηκε το 2020 αλλά με την αλλαγή και προσθήκη των νέων μελλών (τωρινών) επιλέξαμε 4 κομμάτια και με την πολύτιμη βοήθεια του Bob Katsionis τα ηχογραφήσαμε πάλι. Δεν κυκλοφορεί από κάποια εταιρεία. Όποιος επιθυμεί μπορεί να βγει υλικό μας σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming μουσικής καθώς και στο Youtube. Ο δίσκος «Back From The Dead» αποτελεί τον τελευταίο δίσκο των Shinigami με αυτό τον ήχο και δυναμική. Αυτή την περίοδο ηχογραφούμε τον νέο μας δίσκο και πιστέψτε μας όταν λέμε ότι είναι καλύτερος από τον προηγούμενο και σαν ήχο και σαν δυναμική και σαν ομάδα. Το «Back from the Dead» αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τον νέο δίσκο.

Ας κλείσουμε με τα μελλοντικά σας σχέδια. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και καλή επιτυχία στο επερχόμενο live!;

Όπως προαναφέραμε τον Οκτώβρη-Νοέμβρη αναμένουμε να κυκλοφορήσουμε τον νέο μας δίσκο, με παραγωγή Bob Katsionis που σηματοδοτεί και μία αλλαγή στην μουσική μας. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του αλλά κα την ανταπόκριση του κόσμου. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε!

 

facebook :https://www.facebook.com/shinigamibandgr 

youtube :https://www.youtube.com/user/shinigamigrband 

instagram: https://www.instagram.com/shinigamibandgr 

 

Strike me Down – Lyric Video

https://youtu.be/OchyNqE8Axw 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *