Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδος και Κύρπου


Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, σε δημ/φους μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Sameh Shoukry και τον ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ι. Κασουλίδη, στο περιθώριο της ΓΣ ΟΗΕ

Είχαμε σήμερα, 20-9-22, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου τον Sameh Shoukry και αμέσως μετά μια τριμερή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Ιωάννη Κασουλίδη.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της περιοχής. Όπως είναι γνωστό με την Αίγυπτο έχουμε μια εγκάρδια συνεννόηση και μια ταυτόσημη αντίληψη για σειρά προβλημάτων και καταστάσεων και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και στην τουρκική αμφισβήτηση της UNCLOS και της εφαρμογής της στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ενεργειακά, τη διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αίγυπτος στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και μέσω της διασύνδεσης με την Αίγυπτο θα μπορέσει να παράσχει στην ευρωπαϊκή αγορά δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργεί στο ενεργειακό ισοζύγιο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης