Με γνώμονα το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, σημαντικές επαφές του Προέδρου της ΕΚΑ, Ιωάννη Παπαδόπουλου στην Αθήνα


 

 

Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, συναντώντας διαδοχικά τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του «Ιδρύματος Ωνάση», τον κ. Αλέξανδρο Σαμαρά, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, τον κ. Νικόλαο Βασιλείου, Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΑ και τον εκπρόσωπο της Ε.Κ.Α. στην Ελλάδα κ. Εδμόνδο Κασιμάτη.

 

 

Η συνάντηση με τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου

 

 

Η συνάντηση με τον κ. Παπαδημητρίου έγινε μέσω του Επίτιμου Προέδρου της Ε.Κ.Α. κ. Στέφανου Ταμβάκη. Η συνάντηση είχε ως στόχο μία πρώτη γνωριμία του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Παπαδημητρίου. Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύ σημαντική συνδρομή του στις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Ευαγγελισμού, καθώς επίσης και για την πολυετή συνεργασία του δικηγορικού γραφείου του κ. Παπαδημητρίου με την Ε.Κ.Α. αφιλοκερδώς. Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος προσκάλεσε τον κ. Παπαδημητρίου και τη σύζυγό του να επισκεφθούν την Αλεξάνδρεια και την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

 

 

Η συνάντηση με κ. Αλέξανδρο Σαμαρά

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνο-Αμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά έγινε μέσω του κ. Καφατσάκη, ο οποίος ήταν παρών και είχε ως στόχο τη συζήτηση σχετικά με τα σχολεία της Ε.Κ.Α. Ο κ. Παπαδόπουλος προσκάλεσε τον κ. Σαμαρά και το Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να επισκεφτούν την Αλεξάνδρεια και να συζητήσουν από κοντά το θέμα των εκπαιδευτηρίων. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία του Ελληνο-Αμερικάνικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με τα ιστορικά εκπαιδευτήρια της Ε.Κ.Α.

 

 

Η συνάντηση με κ. Εδμόνδο Κασιμάτη

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της Ε.Κ.Α. στην Ελλάδα κ. Εδμόνδο Κασιμάτη. Στη συνάντηση, η οποία έρχεται ως συνέχεια της πρώτης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια, οι δύο άνδρες συζήτησαν ορισμένες προτάσεις του κ. Κασιμάτη, επιχειρηματικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, τις οποίες ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, προκειμένου να εξεταστούν.

 

 

Η συνάντηση με κ. Νικόλα Βασιλείου

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΑ κ. Βασιλείου. Η συνάντηση με τον κ. Βασιλείου έγινε μέσω του κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, ο οποίος ήταν παρών και είχε ως στόχο τον προσδιορισμό ενεργειών που θα οδηγήσουν σε επαφές της Ε.Κ.Α. με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν όχι μόνο στην Αλεξάνδρεια, αλλά και στην Αίγυπτο γενικότερα.

 

Οι παραπάνω συναντήσεις του Προέδρου της Ε.Κ.Α. κου Παπαδόπουλου αποδεικνύουν εμπράκτως τον προσανατολισμό της νέας Κοινοτικής Επιτροπής προς μία πολύπλευρη και πολυδιάστατη λειτουργία της Κοινότητας, με σκοπό πάντα την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στην Αλεξάνδρεια, μέσα από ενέργειες, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη θέση της Κοινότητας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα το ιδιαιτέρως σημαντικό προνοιακό έργο που ορίζει και το Καταστατικό της.

 

 

Πηγή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

One response to “Με γνώμονα το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, σημαντικές επαφές του Προέδρου της ΕΚΑ, Ιωάννη Παπαδόπουλου στην Αθήνα”

  1. Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ

    ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΒΑΣΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης