Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση του νέου Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Hani Elmessiry με τον Γ. Πρόξενο της Ελλάδας κ. Χρήστο Καποδίστρια


 

 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο, μέσα από τη συνεργασία της Αλεξάνδρειας με το ελληνικό στοιχείο στην πόλη, ήταν η συνάντηση που είχε την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015, ο νέος Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ. Hani με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Χρήστο Καποδίστρια.

 

Ο νέος ισχυρός άνδρας της αιγυπτιακής μεγαλούπολης, που διορίστηκε πρόσφατα από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσσι (ως ένας από τους 17 νέους Κυβερνήτες στη χώρα), και ο οποίος απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης από τον αλεξανδρινό λαό, λόγω των πολλών του επιστημονικών γνώσεων και διακρίσεων, αλλά και της γενικότερης πολύπλευρης προσωπικότητάς του, έκανε την τιμή να υποδεχτεί, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  πρώτο όλων των Γενικών Προξένων, τον εκπρόσωπο της Ελλάδας κ. Καποδίστρια, που τυγχάνει και Πρύτανις του εν Αλεξανδρεία διπλωματικού σώματος και των Προξένων στην κοσμοπολίτικη πόλη της Χώρας του Νείλου.

 

Αυτή όμως ήταν και μία μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Αλεξανδρινό και Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, που συνεχίζει εδώ και χιλιάδες χρόνια τους μακραίωνους αδελφικούς δεσμούς φιλίας με τον αιγυπτιακό λαό. Μία φιλία, που έχει ενισχυθεί έτι περαιτέρω στις μέρες μας, με δεδομένη και την από 8 Νοεμβρίου τριμερή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου. Είναι γεγονός ότι ο νέος (και σε ηλικία) Κυβερνήτης αναλαμβάνει τα ηνία της διοίκησης της Μεγάλης Πόλεως, σε μία στιγμή που οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου διανύουν περίοδο εξαιρετικής αναβάθμισης, έχοντας καταστεί πλέον ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή, μεταξύ άλλων και μέσω της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου με σκοπό την αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας στην περιοχή.

 

Ο νέος Κυβερνήτης υποδέχτηκε τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην είσοδο του κτιρίου, ως ένα δείγμα ακόμη της φιλίας των λαών αλλά και της αναμενόμενης στενής συνεργασίας των δύο ανδρών (παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στην Αλεξάνδρεια εκείνη την ημέρα, εξ ου και η σπάνια εικόνα με τα παλτά που δε μάς έχει συνηθίσει η μεσογειακή Αλεξάνδρεια).

 

 

 

kapodistrias new governor of alex 05

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος ευχήθηκε στο νέο Κυβερνήτη κάθε επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει επ” ωφελεία της Αλεξάνδρειας και των κατοίκων της, μεταφέροντας προς τούτο και τις ευχές του Έλληνα Πρέσβη στο Κάϊρο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη αλλά και γενικότερα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας με την λαμπρή και ιστορική παρουσία.

 

Ο κ. Elmessiry εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, καθώς και την ιδιαίτερη εκτίμησή του απέναντι στην εξαίρετη συμβολή του Ελληνισμού στην ιστορία, ανάπτυξη και εξέλιξη της πόλης, την οποία, ως Αλεξανδρινός και ο ίδιος, γνωρίζει σε βάθος. Ζήτησε, μάλιστα, να ενημερωθεί για τις απόψεις του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας στα θέματα που απασχολούν την πόλη και την καθημερινότητα των κατοίκων της, ιδίως δε με στόχο την επίτευξη οικονομικής προόδου και ανάπτυξης.

 

Ο Γενικός Πρόξενος τόν διαβεβαίωσε ότι ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας θα βρίσκεται δίπλα του, με την εμπειρία και τα αισθήματα αγάπης για την πόλη που τόν χαρακτηρίζουν πάντοτε, για να στηρίξει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης και της διαβίωσης των κατοίκων της, καθώς και ενίσχυσης της οικονομίας της. Εξέφρασε, δε, την ετοιμότητα να επισκεφθεί εκ νέου πολύ σύντομα το νέο Κυβερνήτη, συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της ελληνικής παροικίας, αντίστοιχη προηγουμένων που είχαν πραγματοποιηθεί με τους προκατόχους του κ. ElMessiry κατόπιν πρωτοβουλίας του κου Χ. Καποδίστρια, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικότερα τα σχετικά ζητήματα, πρόταση που ο Κυβερνήτης απεδέχθη αμέσως προσβλέποντας σε αυτή και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

kapodistrias new governor of alex 04

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης