Συνεχής η κάλυψη ΡΙΚ, ΑΠΕ και ΚΥΠΕ, στην ιστορική 1η Ευρω-Αραβική Σύνοδο, με ρεπορτάζ του Ν. Κάτσικα από το Σαρμ Ελ Σέιχ (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Η ιστορική πρώτη κοινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών και αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, πέρασε πια στην ιστορία, δίνοντας πλέον τη σκυτάλη στην επόμενη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τρία χρόνια αργότερα, το 2022.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, η κρατική τηλεόραση του κυπριακού κάλυψε όλα τα γεγονότα, με αναλυτικά ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις, που έστειλε από το Σαρμ Ελ Σέιχ, ο Νίκος Κάτσικας.

 

 

Η Σύνοδος του Σαρμ Ελ Σέιχ ήταν μία από τις πλέον ιστορικές στιγμές στην ιστορία των ευρω-αραβικών σχέσεων, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη του ικανοποίηση τόσο για τη συμβολή της Κύπρου στην ιδέα της πραγματοποίησης αυτής της διεθνούς συνάντησης, που συγκέντρωσε 50 ηγέτες από όλον τον κόσμο, όσο και για τις σχέσεις της Μεγαλονήσου με την Αίγυπτο, που τις χαρακτήρισε πιο άριστες από ποτέ.

 

 

Ακολουθούν μερικές από τις ανταποκρίσεις που μεταδόθηκαν από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην τηλεόραση του ΡΙΚ, στις 24, 25 και 25 Φεβρουαρίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις τηλεοπτικές ανταποκρίσεις, υπήρξαν και απανωτές ραδιοφωνικές συνδέσεις με τα ραδιοφωνικά προγράμματα του κυπριακού κρατικού ραδιοφώνου.

 

 

Παράλληλα, και η κρατική ΕΡΤ είχε απεσταλμένο τον άξιο συνάδελφο Κώστα Σκουλά, που μετέδιδε ανταποκρίσεις για τους Έλληνες τηλεθεατές.

 

 

Ενώ, και τα δύο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΚΥΠΕ μετέδιδαν συνεχώς ρεπορτάζ από το χώρο των πολιτικών εξελίξεων όπως συνεχώς προέκυπταν από το Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

 

Στο δε Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρξε μία άριστη συνεργασία του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Κάιρο, Νίκου Κάτσικα, με την προϊσταμένη του Τμήματος ΑΠΕ της Θεσσαλονίκης, την ιδιαίτερα αγαπητή συνάδελφο και μάλιστα αραβόφωνη – καθώς έχει περάσει ένα διάστημα στο Κάιρο – πολιτική συντάκτρια Σοφία Παπαδοπούλου, ενώ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων τα ρεπορτάζ τόσο για τις κυπριακές όσο και τις ελληνικές παρεμβάσεις στη Σύνοδο απέστειλε ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας.

 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συνεχής βοήθεια προς όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους, του Συμβούλου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, κ. Χρήστου Αποστολόπουλου. 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης