Μία σπάνια έκδοση του Ελληνικού Κοινοβουλίου αφιέρωσε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας


 

 

 

 

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η προσφορά της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας προς το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με αφορμή την διεξαγωγή των εργασιών της Διεθνούς Γραμματείας της, στο ιστορικό παροικιακό ελληνικό σωματείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

 

 

Μία αρχειακή έκδοση με γκραβούρες παλιάς εποχής από την Ελληνική Βουλή, που ο Έλληνας Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης κ. Αντρέας Μιχαηλίδης, παρουσία του Ρώσου Προέδρου του Οργανισμού κ. Σεργκέι Γαβρήλωφ, παραχώρησε στον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Νίκο Κάτσικα, που την παρέλαβε εκ μέρους του Προέδρου Νικόλα Βαδή και όλου του ΔΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Κέντρου κ. Αντώνη Διαμαντίδη.

 

 

Ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε θερμά το παροικιακό σωματείο της Τααλάτ Χαρμπ, που προετοίμασε όλο το χώρο αυτό που φιλοξένησε τις εργασίες της Συνέλευσης, με την παρουσία 25 βουλευτών από δώδεκα χώρες, καθώς επίσης του Πρέσβη της Κύπρου κ. Χάρη Μορίτση, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου και πολλών άλλων διπλωματών και επισήμων, καθώς και δημοσιογράφων, Ελλήνων και Αιγυπτίων.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Νίκος Κάτσικας ευχαρίστησε θερμά στο πρόσωπο των κ.κ. Μιχαηλίδη και Γαβρήλωφ, την όλη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για το γεγονός ότι επιλέξανε το χώρου του μεγάλου καϊρινού σωματείου για τις εργασίες τους, γιατί με αυτόν τον τρόπο δείξανε ότι είναι κοντά και στην Αίγυπτο και την Αλεξανδρινή Εκκλησία.

 

 

«Ήταν μεγάλη τιμή για μας να σας υποδεχτούμε στο Σπίτι των Ελλήνων στο Κάιρο», κατέληξε, προσφέροντας μαζί με τον κ. Διαμαντίδη από ένα αναμνηστικό πιάτο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου στους δύο επικεφαλής της Συνέλευσης.  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης