Καταρχήν συμφωνία για την πραγματοποίηση μνημονίου μεταξύ της Αιγύπτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που εδρεύει στην Κύπρο


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), η οποία έχει έδρα την Κύπρο και πρωτοπορεί στην προώθηση πολιτικών για την αποτελεσματική πρόληψη και σωστή τη θεραπευτική αγωγή ασθενών με θαλασσαιμία σε 56 χώρες του κόσμου, πρόσφατα εκλήθη από διακεκριμένους επιστήμονες της χώρας να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη και τις γνώσεις της με σκοπό  να βελτιώσει την ποιότητα ζωής θαλασσαιμικών ασθενών στην Αίγυπτο.

 

 

Η ΔΟΘ εκπροσωπούμενη από την Δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου, Εκτελεστική Διευθύντρια της ΔΟΘ και τον Δρ Μιχάλη Αγκαστινιώτη, Ιατρικό Σύμβουλο της ΔΟΘ, πραγματοποίησαν επίσκεψη αντιπροσωπείας μεταξύ 18 και 20 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίγυπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΘ.

 

 

Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, διοργανώθηκαν συναντήσεις με επισήμους φορείς του τομέα της υγείας εκ των οποίων και ο Υπουργός Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, Δρ. Adel Hassan Al Adawi, έγιναν συζητήσεις που επικεντρώθηκαν στην ανάγκη υιοθέτησης ενός εθνικού συντονισμένου προγράμματος πρόληψης της θαλασσαιμίας και μιας πολιτικής που να διασφαλίζει τη βελτίωση της παροχής φροντίδας σε ασθενείς με αυτή την ασθένεια.

 

Την ΔΟΘ πλαισίωσαν διακεκριμένοι Αιγύπτιοι επιστήμονες ανάμεσα στους οποίους ήταν και η  Καθ. Αμάλ Beshlawy, ο Καθ. Mona Hamdy από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και ο Δρ Naglaa Shaheen, από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Masr.

 

Μετά από τις εκτενείς συζητήσεις που ακολούθησαν, συμφωνήθηκε η σύνταξη και η προετοιμασία ενός μνημονίου από τη ΔΟΘ σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες της Αιγύπτου το οποίο θα υιοθετηθεί σε εθνικό επίπεδο από την κυβέρνηση της χώρας.

 

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής με πολλές χιλιάδες γεννήσεις ετησίως και χιλιάδες ασθενείς ζουν με αυτή την πάθηση χωρίς να λαμβάνουν σωστή θεραπευτική αγωγή.

 

Για αυτό το λόγο υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη για εφαρμογή εθνικών προγραμμάτων για αποτελεσματική πρόληψη και σωστή θεραπευτική αγωγή, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης