Στην τελική ευθεία για τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου


 

 

 

Ενάμισις μήνας μόλις έχει απομείνει μέχρι τα ιστορικά θυρανοίξια του περικαλλούς ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.

 

 

Και με την πρώτη Θεία Λειτουργία του ναού που θα γίνει τον 15Αύγουστο, μετά τη μεγάλη ανακαίνιση που ανέλαβε η Ευεργέτιδα Αιγυπτιώτισσα κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελαφάντη, προσφέροντας από το περίσσευμα της καρδιάς το τεράστιο αυτό έργο, από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ήδη οι αρμόδιοι θα ξεκινούν να τακτοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό γεγονός για την παροικία μας.

 

 

Ήδη, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος θα επιστρέψει στην Αίγυπτο αυτές τις ημέρες και μετά την εορτή της Παναγίας, που θα τελέσει στον Καθεδρικό ναό της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, θα μεριμνήσει – από κοινού με τους Κοινοτικούς υπευθύνους – για την καλή προετοιμασία των εκδηλώσεων, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα κα Σοφιανού και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για να τακτοποιηθούν όλα όσα ζητήματα που τυχόν προκύψουν για να είναι όλα στην εντέλεια, προς δόξαν του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού και της παροικίας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας που έχει συνδέσει την ιστορία της με αυτόν τον επιβλητικό ναό, που τώρα θαυμάζουν ομορφότερο τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που καθημερινά διασχίζουν την πολυσύχναστη γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της πόλης.

 

 

Είναι βέβαια γνωστό ότι έχει ήδη προσκληθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ αναμένεται να ευλογήσουν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

 

 

Η επίσκεψή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αλλά είναι πολύ πιθανό να μπορέσεουν τελικά να τιμήσουν με την παρουσία τους τα Θυρανοίξια, έτσι ώστε επίσης με την παρουσία των εκπροσώπων της αιγυπτιακής κυβέρνησης, το γεγονός σίγουρα θα λάβει την ιστορική σημασία που του αξίζει και θα κάνει έτι περαιτέρω περήφανη την παροικία μας.

 

 

Στην τελική ευθεία λοιπόν για τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, που με τόση αγωνία αναμένει όλος ο Καϊρινός και γενικότερα Αιγυπτιώτης Ελληνισμός.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης