Στην Αυστραλία, τέλος Μαρτίου το «ΝΟΣΤΟΣ 3», δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Φ. Φωτίου, Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους


 

 

 

 

Της Μαρίας Κονιώτου, ΚΥΠΕ

 

 

 

Στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» – το «ΝΟΣΤΟΣ 3» – με τη συμμετοχή των αποδήμων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου.

 

 

Η διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την Τριμερή Υπουργική Συνάντηση για θέματα διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου στο Κάιρο, με τη συμμετοχή του κ. Φωτίου, του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιου για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουΐκ και της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ.

 

 

Ο κ. Φωτίου είπε στο ΚΥΠΕ πως το «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα γίνει στην Αυστραλία, αφού εκεί υπάρχει ισχυρή παρουσία των αποδήμων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, και γιατί το ζήτησαν οι ίδιες οι οργανώσεις διασποράς των τριών χωρών.

 

 

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε πως κατά την Τριμερή Συνάντηση της 10ης Ιανουαρίου θα συζητηθεί λεπτομερώς η διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 3» και θα οριστικοποιηθεί η θεματολογία του, ενώ θα γίνει και ένας απολογισμός για τη μέχρι τώρα πορεία της τριμερούς συνεργασίας σε θέματα διασποράς, και τις δυο προηγούμενες φάσεις του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» – το «ΝΟΣΤΟΣ 1» και το «ΝΟΣΤΟΣ 2».

 

 

Σημείωσε πως στην Τριμερή θα συζητήσουν και άλλα θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια της συνεργασίας των τριών χωρών για θέματα διασποράς, όπως η πραγματοποίηση, πιθανόν στην Κύπρο, μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή ηγετών των οργανώσεων της διασποράς των τριών χωρών, και ενδεχομένως και παραγόντων «που ασχολούνται με θέματα ευαίσθητα στην περιοχή».

 

 

Αντικείμενο της συζήτησης αυτής, ανέφερε ο κ. Φωτίου, θα είναι ο ρόλος της διασποράς στην προώθηση των συμφερόντων των τριών χωρών, σε τομείς όπως η ασφάλεια στην περιοχή, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ενέργεια.

 

 

Ο κ. Φωτίου είπε πως η εισήγησή του θα είναι, αν τελικά η διοργάνωση αυτή πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, να γίνει την ίδια περίοδο κατά την οποία θα λάβει χώρα και το Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων.

 

 

Ακόμη ανέφερε πως κατά την Τριμερή θα συζητηθεί η πραγματοποίηση, το καλοκαίρι, επίσκεψης στις τρεις χώρες ομάδας νέων αποδήμων τους.

 

 

Ο Επίτροπος Προεδρίας υπογράμμισε πως η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα αποδήμων «υλοποιείται με επιτυχία, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τις διασπορές των τριών χωρών σε πολλές χώρες να έλθουν πιο κοντά, και για αυτό και προωθούνται και τα προγράμματα ‘ΝΟΣΤΟΣ’».

 

 

«Ένας από τους βασικούς στόχους της συνεργασίας μας σε θέματα διασποράς είναι να φέρουμε πιο κοντά τις διασπορές των τριών χωρών», σημείωσε.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης