Στην ορκωμοσία του νέου Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος


Τις πιο θερμές ευχές εκ μέρους του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετέφερε προς το νέο Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Αιγυπτίου ηγέτη, στο Κάιρο.

 

Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και με την ιδιότητα του εκπροσωπούντος την προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρα για αυτό το εξάμηνο που είναι η Ελλάδα.

 

 

 

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκπροσώπησε, την Κυριακή 8 Ιουνίου, την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Αιγύπτου και μετέφερε στον  κ.  Al- Sisi τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της ελληνικής Kυβέρνησης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον απερχόμενο μεταβατικό Πρόεδρο κ. Άντλι Μανσούρ για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης της Αιγύπτου.

Στο περιθώριο της τελετής και του επίσημου γεύματος, ο κ. Βενιζέλος  είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με πολλούς από τους αρχηγούς κρατών και Υπουργούς Εξωτερικών που μετείχαν, κυρίως από τον αφρικανικό και αραβικό κόσμο, καθώς και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Πολλοί από τους Υπουργούς Εξωτερικών που βρέθηκαν στο Κάιρο αναμένονται την Τρίτη 10 Ιουνίου στην Αθήνα για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου και έχουν προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης