Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, η τελετή αδελφοποίησης Αλεξάνδρειας και Πάφου, στο ιστορικό ξενοδοχείο «Palestine» της Αλεξάνδρειας


 

 

 

 

 

Στις 29 Απριλίου, και στο ιστορικό ξενοδοχείο «Palestine», μέσα στους εκπληκτικούς κήπους του «Μοντάζα», που αποτελεί το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο της Αλεξάνδρειας, η Αλεξάνδρεια και η Πάφος αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία νέα σημαντική συνεργασία σε όλους τους τομείς, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο πόλεων της Αιγύπτου και της Κύπρου, φέρνοντας πιο κοντά τους δύο λαούς.

 

 

 

Το πρωτόκολλο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων που συνδέονται και ιστορικά μεταξύ τους, καθώς η Πάφος είχε αποτελέσει κατά την περίοδο των Πτολεμαίων επαρχία της Αλεξάνδρειας, θα υπογράψουν ο Κυβερνήτης της αιγυπτιακής μεγαλούπολης κ. Μοχάμεντ Σουλτάν και ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, παρουσία του Κυπρίου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση και πολλών επισήμων, Ελλήνων, Αιγυπτίων και Κυπρίων.

 

 

 

Ο Δήμος Πάφου αλλά και η Αλεξάνδρεια προσδοκούν πολλά θετικά αποτελέσματα από την αδελφοποίηση αυτή, που θα προάγει τις πολιτιστικές, εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο μεγάλων πόλεων, ιδιαίτερα αν ξεκινήσει στο μέλλον – όπως μελετάται – η έναρξη πτήσεων μεταξύ του αεροδρομίου της Πάφου και του αεροδρομίου Μποργκ Ελ Άραμπ.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της αδελφοποίησης Αλεξάνδρειας – Πάφου θα πραγματοποιηθεί μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξη του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή» που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια, με τη συμμετοχή των Προέδρων της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης