Στις 3 Ιουλίου συνεδριάζει και πάλι η Οργανωτική Επιτροπή για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού


Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, θα συνεδριάσει και πάλι εκ νέου η Οργανωτική και Αναθεωρητική Επιτροπή επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

 

 

Η προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής από συστάσεώς της και η πρώτη από τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης (Ιούνιος 2013).

 

 

Έτσι, σύμφωνα με την πρόσκληση που απηύθυνε στα μέλη της Επιτροπής ο Πρόεδρος και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς κ.  Σάββας Αναστασιάδης, η Συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. Κατόπιν, όμως, αιτήματος εκπροσώπων από την Αμερική για αναβολή μιας εβδομάδος, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.

 

 

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής. Στη συνέχεια και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά,  θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση το Σχέδιο Νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και, ακολούθως, στην ολομέλεια του Σώματος προς ψήφιση.

 

 

Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και μόνον ορισμένες επιμέρους αλλαγές θα συζητηθούν, ανάλογα φυσικά και με τις όποιες υπάρχουσες «ενστάσεις» των μελών της Επιτροπής. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Προέδρος της Επιτροπής, το Νομοσχέδιο θα αποσταλεί εντός των προσεχών ημερών στα μέλη της Επιτροπής με σκοπό την επεξεργασία και τελική του μορφοποίηση κατά την προσεχή συνεδρίαση.

 

 

Βέβαια, τόσο η προσεχής Συνεδρίαση της Επιτροπής όσο και η πορεία του νομοσχεδίου, εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις και, ειδικότερα, από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών που ρωτήθηκε σχετικά από την «PanhellenicPost», δήλωσε πως το Υπουργείο κάνει αυτό που πρέπει, προγραμματίζει  τη συνέχεια του θέματος, όπως άλλωστε δήλωσε μόλις την Τετάρτη το  απόγευμα, απαντώντας στην ΡΗΡ, και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε από την ΡΗΡ σχετικά με τον Απόδημο Ελληνισμό. Η απάντηση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής: «Ως προς τον Απόδημο Ελληνισμό, δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε πολυδιασπασμένοι κομματικά, μικρόψυχοι  χωρίς να έχουμε μία αίσθηση του εθνικού χαρακτήρα της πολιτικής μας για τους Απόδημους. Για τους Αποδήμους, η πατρίδα είναι μία. Δεν μπορεί να είναι μία κομματική πατρίδα.  Φυσικά, αυτό αφορά όλα τα θέματα που αναφέρατε.  Και γενικότερα τη θέση των παρεμβάσεών μας στην κοινότητα του Απόδημου Ελληνισμού, όπου κι αν βρίσκεται αυτός. Αυτές είναι και οι πρωτοβουλίες που έχουμε συνεννοηθεί ότι θα προωθήσει ο κ. Γεροντόπουλος, ο αρμόδιος Υφυπουργός».

 

 

Πηγή: Panhellenic Post – The Online Newspaper of Hellenism

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης