Στις τράπεζες η ευθύνη για τις συναλλαγές των Ελλήνων τουριστών εξωτερικού


Αποκλειστική ευθύνη των τραπεζών είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται στο εξωτερικό και δυσκολεύονται να πληρώσουν με τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες.

 

Πρόκειται για εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί σοβαρά, καθώς έμειναν  επί ξύλου κρεμάμενοι σε χώρες εξωτερικού, χωρίς μετρητά και χωρίς λειτουργικές κάρτες. 

 

Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη από προχθές ζητήσει από τις τράπεζες να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο θα λειτουργεί ως «κουμπαράς» για  τις συναλλαγές των Ελλήνων τουριστών εξωτερικού.

 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών που βρίσκονται στο εξωτερικό να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους όπως ακριβώς και στην Ελλάδα για οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές. Η πρόβλεψη αυτή όμως δεν αφορά στις ανάληψεις μετρητών.

 

Η Eurobank δέσμευσε για το σκοπό αυτό 500.000 ευρώ , τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των πελατών της που παραθερίζουν εκτός Ελλάδας.

 

Ωστόσο, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς καθυστέρησαν να κάνουν το ίδιο και αναμένεται πως θα προχωρήσουν εντός της ημέρας στις σχετικές ενέργειες.

 

Το θέμα το συντονίζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών που ήδη έχει δώσει σαφείς εντολές στις τραπεζικές διοικήσεις. 

 

 

Πηγή: www.in.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης