Στο Αμμάν της Ιορδανίας μεταβαίνει στις 8 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, Γ. Λακκοτρύπης, για θέματα ΑΟΖ


«Στο πλαίσιο των επαφών που έχουμε εγκαινιάσει τις προηγούμενες μέρες και με την επίσκεψή μου στο Κάιρο, αλλά και με άλλες που προγραμματίζονται, τη Δευτέρα θα μεταβώ στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, για κατ” ιδίαν επαφές τόσο με τον Υπουργό Ενέργειας, όσο και με τον Υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Εμπορίου».

 

Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

 

Σε ρεπορτάζ κυπριακών ΜΜΕ, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «πολύ κοντά είναι η έναρξη γεωτρήσεων στα τεμάχια 2,3 και 9 στα οποία έχει αδειοδοτηθεί να διενεργήσει διερευνητικές εργασίες η κοινοπραξία ENI/KOGAS, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήδη, χθες εκδόθηκε “navtex” (προειδοποίηση πλοήγησης) στο οποίο έχουν δεσμευθεί κάποιες περιοχές στα εν λόγω τεμάχια.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι το πρόγραμμα των γεωτρήσεων θα διαρκέσει 12 – 18 μήνες ανάλογα με τα ευρήματα, ότι η κάθε γεώτρηση θα είναι διάρκειας περίπου 80 ημερών, ότι το βάθος θα είναι περίπου 5 με 5,5 χιλιάδες μέτρα καθώς και ότι θα γίνουν τουλάχιστον 4 γεωτρήσεις.

 

Εξήγησε ότι η συνάντησή του «σε ό,τι αφορά τον Υπουργό Εμπορίου είναι στα πλαίσια προσπάθειας εξεύρεσης καινούριων αγορών για τα προϊόντα της Κύπρου τα οποία έχουν πληγεί, με τον Υπουργό Τουρισμού για βελτίωση των σχέσεων και των τουριστικών επαφών του δύο χωρών και βεβαίως με τον Υπουργό Ενέργειας, με τον οποία συναντήθηκα και στα πλαίσια του Συνεδρίου στη Μάλτα τον περασμένο Ιούλιο, για εξεύρεση τρόπων στενότερης συνεργασίας σ” αυτόν τον τομέα».

 

Εξάλλου, σημείωσε, «ο ίδιος ο Υπουργός της Ιορδανίας στη συνάντηση που είχαμε στη Μάλτα, μου εξέφρασε την πρόσκληση για ν” αρχίσουμε αυτού του είδους τις συζητήσεις, γιατί και η Ιορδανία και η Αίγυπτος προγραμματίζουν την κατασκευή και σταθμών απο-υγροποίησης αλλά και αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου». Οπότε, συνέχισε, «όλα τα ενδεχόμενα θα συζητηθούν σ” αυτές τις κατ” ιδίαν συναντήσεις».

 

 

Πηγή: www.tothemaonline.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης