Ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γ. Λακκοτρύπης στο Κάιρο για τη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum


 

 

 

 

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης θα συμμετάσχει στη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum (EMGF), μαζί με τους Υπουργούς Ενέργειας της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης. Παρών στη Συνάντηση θα είναι, επίσης, ο Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας κ. Rick Perry και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ το πρωί θα προηγηθεί κοινή σύσκεψη των Υπουργών υπό τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.

 

 

Κατά τις εργασίες της 2ης Υπουργικής Συνάντησης του EMGF, οι επτά Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τις γενικές καταστατικές πρόνοιες του Forum και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για την εγκαθίδρυσή του. Θα εγκρίνουν, παράλληλα, τη δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους της Βιομηχανίας Φυσικού Αερίου (Gas Industry Advisory Committee), με σκοπό την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των επαγγελματιών του τομέα στις δραστηριότητες του EMGF.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το East Mediterranean Gas Forum, οργανισμός με έδρα το Κάιρο, θα έχει ως αντικείμενο την τεχνική και εμπορική συνεργασία μεταξύ παραγωγών, αγοραστών και διαμετακομιστικών χωρών του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης αγοράς αερίου στην περιοχή, η οποία θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εμπορευματοποίηση υφιστάμενων και μελλοντικών ανακαλύψεων, αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές και αναπτύσσοντας καινούργιες.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης