Γέμισαν τις «αποσκευές» τους με γνώσεις από το Μουσείο της Τάντας οι μαθητές Τοσίτσαιου και Αβερώφειου της ΕΚΑ (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τάντας επισκέφθηκαν οι μαθητές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, του Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου και του Αβερώφειου.

 

 

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν φαραωνικά αντικείμενα από την περιοχή του Δέλτα, αλλά και σημαντικά έργα της ελληνικής πλαστικής και κοροπλαστικής. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η Ταναγραία κόρη. Είδαν, επίσης, έργα πλαστικής της ελληνορωμαϊκής εποχής αλλά και έργα κοπτικής τέχνης όπως μία σημαντική εικόνα της Παναγίας, καθώς και μία συλλογή ειδών οικιακής χρήσης από πορσελάνη δείγματα ισλαμικής τέχνης.

 

 

Να σημειωθεί ότι τους μαθητές ξενάγησε ο ίδιος ο Διευθυντής του Μουσείου ο Αιγυπτιολόγος Dr Emad Bedier, στην αραβική γλώσσα και η Διευθύντρια του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολέιου κα Αγγελική Τσιαδήμη στην ελληνική γλώσσα.

 

 

Στη διδακτική αυτή επίσκεψη παραβρέθηκε και η νέα Διευθύντρια του Τοσίτσαιου κα Κασσανδρή Τσίτσου, που αναλαμβάνει υπηρεσία από τις 16 Δεκεμβρίου, παραλαμβάνοντας από την ιδιαίτερα πετυχημένη Δ/ντρια κα Τσιαδήμη, καθώς επίσης και η Διευθύντρια του Αβερωφείου κα Δήμητρα Παπανώτα και εκπαιδευτικοί των δύο ιστορικών σχολείων της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας.

 

 

Όλοι οι συντελεστές των σχολείων, καθηγητές και μαθητές ευχαρίστησαν θερμά για την επίσκεψη στο χώρο και την ξενάγηση, τον Διευθυντή του Μουσείου αλλά και τον Αιγυπτιολόγο Dr Hamdy El Sorogy, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Τάντας, ο οποίος διοργάνωσε όλο το τυπικό σκέλος της επίσκεψης.

 

 

Η υπέροχη αυτή διδακτική μέρα για τους Αλεξανδρινούς μαθητές ολοκληρώθηκε με γεύμα που προσέφερε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας σε γνωστή αλυσίδα τροφίμων, για την οποία ΕΚΑ οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης