Το νέο Μουσείο Καΐρου και τον Αη Γιώργη θα επισκεφτεί ο Κ. Μητσοτάκης, στα περιθώριο της τριμερούς στην Αίγυπτο, 7 και 8 Οκτωβρίου


 

 

 

Πολύ σημαντική θα είναι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο, για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τόσο σε πολιτικό όσο και παροικιακό επίπεδο.

 

 

Διότι, καθώς θα είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Χώρα του Νείλου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί – σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τόσο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου όσο και την πολυαιώνια πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, ενώ θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των παροικιακών σωματείων.

 

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, με τη Σύνοδο Κορυφής να πραγματοποιείται στις 8 Οκτωβρίου.

 

 

Υπάρχει πιθανότητα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη συνοδεία του να επισκεφτεί και την Αλεξάνδρεια και κυρίως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μία επίσκεψη που αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, τόσο για την καταγωγή που έλκει από την Ιμπραημία η σύζυγός του Μαρέβα, όσο και για το γεγονός της συμπλήρωσης της 15ετίας από την εκλογή του Πατριάρχου Θεοδώρου ως Προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Στην περίπτωση αυτή, πιθανόν να έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

One response to “Το νέο Μουσείο Καΐρου και τον Αη Γιώργη θα επισκεφτεί ο Κ. Μητσοτάκης, στα περιθώριο της τριμερούς στην Αίγυπτο, 7 και 8 Οκτωβρίου”

  1. ΑΙΑΣ says:

    Καλο θα ειναι στην Αλεξάνδρεια να έβλεπε την Βιβλιοθήκη και το παλάτι του Φαρουκ (Μονταζα).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης