Στο Σουδάν αφίχθη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄


 

 

 

Την 14η Φεβρουαρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, αφίχθη στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, του Σουδάν.

 

 

 

Θερμή υποδοχή τού επιφύλαξε, τόσο η Κυβέρνηση του Σουδάν, όσο η Ελληνική Κοινότητα, αλλά και Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών.

 

 

 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ, ο Υπουργός Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN, o Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Εκκλησιών, οι Αρμόδιοι επί Εκκλησιαστικών Θεμάτων της Εθνικής Ασφάλειας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ κ. Γεράσιμος Παγουλάτος, η Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ με επικεφαλής την Πρόεδρο Δρ. Αλεξάνδρα Πατεράκη, Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών του Χαρτούμ, ο Οικείος Ποιμενάρχης κ. Σάββας, ο Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ και άλλοι φορείς.

 

 

 

Η άφιξη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου καλύφθηκε από πλήθος τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων, πολλών εφημερίδων του Σουδάν.

 

 

 

Ακολούθως, ο Υπουργός εκ μέρους της Κυβερνήσεως του Σουδάν, καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στο Χαρτούμ και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του. Ο Μακ. Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Εξοχ. Πρόεδρο της χώρας κ.Ομάρ ελ-Μπεσίρ, τον Υπουργό και όλους όσοι τοό υποδέχθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα του Χαρτούμ, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του, που βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην όμορφη αυτή Νειλοχώρα του Σουδάν, όπου ζουν αρμονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, αγαπημένοι μεταξύ τους.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των άλλων Εκκλησιών, με τους οποίους είχε μία σύντομη πρώτη επαφή και συνομιλία, σχετικά με τους Χριστιανούς του Σουδάν, ενώ ακολούθησε συνέντευξη του Μακαριωτάτου, στην αγγλόφωνη εφημερίδα SUDAN VISION.

 

 

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης