Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κυπριακής πρεσβευτικής κατοικίας στο Κάιρο, από τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής


 

 

Τα παιδικά χαμόγελα και οι φωνές των Αχιλλοπουλιτών μαθητών γέμισαν την Κυπριακή Πρεσβευτική κατοικία, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς οι μαθητές της ιστορικής Σχολής επισκέφθηκαν τον Κύπριο Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, όχι μόνο για να τού ευχηθούν, αλλά – ακόμη περισσότερο – για να στολίσουν μαζί του το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μία πρωτοβουλία εξαιρετική, που έτυχε μεγάλης και από καρδιάς υποδοχής από τον κ. Μορίτση, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες τις κατοικίας του, αλλά κυρίως της καρδιάς του στους μελλοντικούς εκπροσώπους της παροικίας μας, συνομιλώντας μαζί τους και συζητώντας για την Κύπρο, το ελληνικό Κάιρο, τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό εν γένει.

 

 

Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμα που μάς απέστειλαν από την Αχιλλοπούλειο Σχολή οι εκπαιδευτικοί Εύα Χουλιαρά και Αναστάσιος Αναστασίου:

 

 

«Μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Κύπρου, Χάρη Μoρίτση, η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου πραγματοποίησε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, επίσκεψη στην πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ Καΐρου.

Τα παιδιά των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων, υποδέχθηκαν ο Πρέσβης κ. Μορίτσης Χάρης και ο Πρόξενος κ. Άγγελος Λένος. Οι μαθητές με πολύ κέφι στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια, που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι και τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα. Το στολισμό και το τραγούδι διαδέχθηκαν τα κεράσματα για τα οποία είχε φροντίσει ο Κύπριος Πρέσβης, ενώ έπειτα, όλοι μαζί επιδόθηκαν στη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση των μικρών μαθητών και του Πρέσβη, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του, ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε και η αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Η ξεχωριστή αυτή μέρα, ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στην Πρεσβεία και με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά και δώρα για τα παιδιά.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν την πρεσβευτική κατοικία και να γνωρίσουν από κοντά τον εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ο ενθουσιασμός και η χαρά ήταν έκδηλοι στα μάτια τους καθ” όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία, την αμεσότητα και την απλότητα  του Πρέσβη και ζητούσαν επίμονα την επανάληψη της επίσκεψης, ενώ παράλληλα, δεν ήθελαν να αποχωρήσουν!»

 

 

Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές της ιδέας της συνάντησης, αλλά και τις πιο θερμές ευχές μας στην αγαπημένη μας Κύπρο.

 

 

 

 

stolismos dentrou stin kypriaki presveia 04

 

 

 

 

stolismos dentrou stin kypriaki presveia 01

 

 

 

 

 

 

 

?

 

 

 
stolismos dentrou stin kypriaki presveia 05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

?

 

 

 

 

 

?

?

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης