Στρατιωτικό Ακόλουθο αποκτά η Κυπριακή Πρεσβεία στην Αίγυπτο – Αναβαθμίζεται η διπλωματική εκπροσώπηση της Μεγαλονήσου στο Κάιρο


 

 

 

 

 

Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο και το ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης  κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Μάιο στην Ιορδανία, όπου υπεγράφη Μνημόνιο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, για το οποίο θέμα κατέγραψαν ρεπορτάζ τα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 23 Μαΐου.

 

 

 

 

Πρόκειται λοιπόν για το διορισμό για πρώτη φορά Στρατιωτικού Ακολούθου της Κύπρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τόσο το Αμμάν όσο και το Κάιρο, αναδεικνύοντας την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας της Λευκωσίας με την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, όμως, το γεγονός αυτό, αποτελεί και την πιο τρανή απόδειξη της αναβάθμισης της διπλωματικής εκπροσώπησης της Μεγαλονήσου στη φίλη και αδελφή Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυπριακή Πρεσβεία θα ενισχυθεί και με άλλο προσωπικό τους επόμενους μήνες, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδος, που αποτελεί πλέον πρότυπο παράδειγμα περιφερειακής συνεργασίας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης