Μ. Φορμόζη, Προεδρεύουσα Κυπριακής Αδελφότητας Αιγύπτου: «Ο Δ. Χριστόφιας υπήρξε πάντα στο πλευρό του Aποδήμου και Αιγυπτιώτη Ελληνισμού»


 

 

 

                    

Για τη μεγάλη προσφορά του αείμνηστου πρώην Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στον Κυπριακό Απόδημο Ελληνισμό και στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό ειδικότερα κάνει λόγο, σε συλλυπητήρια αναφορά η Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα.

 

 

Στο σχετικό κείμενο που υπογράφει η Προεδρεύουσα κα Μαίρη Φορμόζη, του ιστορικού σωματείου, που είναι από τα παλαιότερα ελληνικά σωματεία της Χώρας του Νείλου, οι Κύπριοι της Αιγύπτου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον αποβιώσαντα Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια.

 

 

«Εκφράζουμε την πιο βαθιά θλίψη μας για το θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια», τονίζει η κα Φορμόζη.

 

 

«Δε θα λησμονήσουμε ποτέ τη σημαντική επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Αλεξάνδρειας, πριν περίπου από δέκα ολόκληρα χρόνια, στις 9 Απριλίου του 2009, όταν παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, παρουσία του τότε Προέδρου μας, κ. Χαραλάμπου Χαραλαμπίδη, όπου είχαν μεταξύ τους την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούσαν τότε τους συμπατριώτες μας Αιγυπτιώτες Κυπρίους. Επίσης, δε θα λησμονήσουμε ποτέ το ενδιαφέρον του για τον Απόδημο Ελληνισμό και ειδικότερα για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό που ήταν πάντοτε στο πλευρό του».

 

 

Τέλος, η Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα εκφράζει την μεγάλη της ευγνωμοσύνη στον αείμνηστο Πρόεδρο Χριστόφια για την προσφορά του στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, το μοναστήρι του Αγίου Σάββα και την εν γένει προσφορά στο ιεραποστολικό πατριαρχείο, που τον καθιστά μέγα ευεργέτη του και γενικότερα ευεργέτη όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.   

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης