Συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας προς τον Κόπτη Πατριάρχη, για τον φρικτό θάνατο των 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη


 

 

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του για τους 21 Αιγυπτίους Κόπτες Χριστιανούς, θύματα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και της ανθρώπινης θηριωδίας στην Λιβύη, απέστειλε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, με επιστολή του  προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ (Twandros II).

 

» Η καθ΄Ημάς Αγία Εκκλησία, τοιαύτας αποτροπαίας τρομοκρατικάς πράξεις, ως αδιέξοδη έκφραση ηθικής συναυτουργίας της ιδεολογίας με την βία, τις αποκηρύσσει», τονίζει στην επιστολή του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πράξεις των τζιχαντιστών, που προκάλεσαν τον παγκόσμιο αποτροπιασμό.

 

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

 

Αγιώτατον

Πάπα και Πατριάρχην της Κοπτικής Εκκλησίας Αλεξανδρείας

κ.Θεόδωρον Β’

 

 

Αγιώτατε,

 

Πληροφορηθέντες την άδικη και αποτρόπαια σφαγήν των εικοσιενός Αιγυπτίων Κοπτών Χριστιανών υπό ανόμων χειρών εις την Λιβύην, σπεύδομεν να εκφράσωμεν εις Υμάς και την Υμών ιεραρχίαν αλλά και εις το ευσεβές πλήρωμα της Κοπτικής Εκκλησίας, την συμπαράστασην και τα θερμά ημών συλλυπητήρια.

 

Η καθ΄Ημάς Αγία Εκκλησία τοιαύτας αποτροπαίας τρομοκρατικάς πράξεις, ως αδιέξοδη έκφραση ηθικής συναυτουργίας της ιδεολογίας με την βία τις αποκηρύσσει.

 

Ευχόμενοι όπως ο Πολυεύσπλαχνος Κύριος αναπαύση τας ψυχάς αυτών εν τη παρ΄ Αυτώ μακαριότητι, διατελούμεν μετ΄ εγκαρδίων ευχών.

 

 

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

+Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Θεόδωρος Β’

 

 

 

 

 

epistoli patr gia 21 aigy

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης