Συμφωνία με την Τυνησία στον τομέα της πολιτικής προστασίας υπέγραψε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης


 

 

 

 

 

Διοικητική συμφωνία με την Τυνησία για την ενίσχυση των δεσμών όσον αφορά την πολιτική προστασία και τη διαχείριση του κινδύνου καταστροφών, υπέγραψε εκ μέρους της Κομισιόν ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

 

 

 

Το έγγραφο, το οποίο υπογράφηκε στο φετινό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας στις Βρυξέλλες, περιγράφει βασικούς τομείς συνεργασίας για την πρόληψη των καταστροφών, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση θεμάτων όπως οι δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι αποστολές έρευνας και διάσωσης. Η υπογραφή αυτού του διακανονισμού αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προνομιακής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Τυνησίας.

 

 

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι φυσικές καταστροφές απαιτούν από κοινού προσπάθειες και ισχυρές εταιρικές σχέσεις. Η συμφωνία είναι επικερδής και για τις δύο πλευρές και θα σημαίνει πρακτικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους σε περιόδους ανάγκης». Τόνισε δε αυτό ότι είναι ένα απτό σημάδι ότι η συνεργασία της ΕΕ με την Τυνησία είναι βαθιά και ισχυρή και πως «είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Τυνησία ως βασικό εταίρο πολιτικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή μας στο νότιο τμήμα. τα συγκεκριμένα αποτελέσματα».

 

 

 

Στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης, η Τυνησία θα επωφεληθεί από την κατάρτιση εμπειρογνωμόνων, τη δημιουργία κοινών σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθώς και τη στενότερη συνεργασία με το δορυφορικό σύστημα Copernicus της ΕΕ. Η κίνηση αποτελεί μέρος της αυξανόμενης συνεργασίας της ΕΕ με την Τυνησία σε διάφορους τομείς.

 

 

 

Σημειώνεται ότι το φετινό Φόρουμ πολιτικής προστασίας συγκέντρωσε μια ευρεία κοινότητα υπεύθυνων για τη λήψη αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση καταστροφών και εργαζόμενων στον ανθρωπιστικό τομέα στην πρώτη γραμμή για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλα τα επίπεδα. Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ συζήτησαν επίσης την πρόταση της Κομισιόν για την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017 (RescEU).

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης