Συναντήσεις στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων Ελλάδας και Σουδάν, με σκοπό την ενίσχυση των μεταξύ τους επιχειρηματικών σχέσεων


Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Σουδάν Dr. Mustafa Osman Ismail συνάντησε στις 7 Μαΐου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 

Υποδεχόμενος τον Σουδανό Υπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης  μίλησε για τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή, που, όπως τόνισε, αποτελεί ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών τους.

 

«Σάς υποδεχόμαστε στην Αθήνα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες της, τίς αφήνει πίσω και ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το κύρος και την αξιοπρέπεια που απαιτείται» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Ismail τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που επέδειξαν στην αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα των οικονομικών δυσκολιών.

 

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει το Σουδάν λόγω των πλούσιων φυσικών πηγών που διαθέτει και πρότεινε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει σε ένα τριμερές σχέδιο ανάπτυξης της χώρας του, όπου το Σουδάν θα διαθέσει τους φυσικούς πόρους, οι αραβικές χώρες τα κεφάλαια και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. την τεχνογνωσία στον αγροτικό τομέα και την ενέργεια.

 

Κλείνοντας, ο Σουδανός αξιωματούχος μετέφερε πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου της χώρας του προκειμένου να επισκεφτεί επίσημα το Σουδάν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 

Ο Υπουργός Επενδύσεων του Σουδάν Dr. Mustafa Osman Ismail συναντήθηκε στις 6 Μαΐου και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σουδάν.

 

Να σημειωθεί πως έγιναν προτάσεις για σύσταση διμερούς επιχειρηματικού συμβουλίου, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ των δύο χωρών και  για τη λήψη μέτρων για την προστασία και διευκόλυνση των επενδύσεων.

 

Η Σουδανική αντιπροσωπεία επεσήμανε την δραστηριοποίηση αρκετών ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα, ενώ υπογραμμίστηκε το ενδιαφέρον για προσέλκυση ελληνικών επενδύσεων ιδίως στους τομείς των υποδομών, των ορυχείων και της ασφάλειας.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης