Συνάντηση στο Ραμπάτ του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ. Κατρούγκαλου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου, Nasser Bourita και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Mohcine Jazouli


 

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, συναντήθηκε σήμερα στο Ραμπάτ με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου, Nasser Bourita και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Mohcine Jazouli, αρμόδιο για τη Διεθνή και την Αφρικανική Συνεργασία.

 

 

 

Στις συναντήσεις που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για δυναμική επανέναρξη των διμερών οικονομικών σχέσεων. Πρώτα άμεσα βήματα είναι η δραστηριοποίηση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Μαρόκου και η πραγματοποίηση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, μετά από οκτώ χρόνια, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους στην Αθήνα.

 

 

 

Πέρα από την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, σημειώθηκε ότι το Μαρόκο μπορεί να αποτελέσει πύλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως οι κατασκευές, η  ναυτιλία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φάρμακα και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Ιδιαίτερη ώθηση αναμένεται να υπάρξει  το αμέσως προσεχές διάστημα και στον τουρισμό αφού θα εγκαινιασθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Μαρόκου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης