Συνάντηση στο Κάιρο του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου ΝικόλαουΤσούνη με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Στρατηγό Μαχμούντ Χεγκάζι


 

 

 

 

 

 

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου η συνάντηση στο Κάιρο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου ΝικόλαουΤσούνη με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου Στρατηγό Μαχμούντ Χεγκάζι, στα πλαίσια της επίσκεψης του Α/ΓΕΝ της Ελλάδος, στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

Κατά τη συνάντηση και την υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Υποναύαρχου Άχμεντ χαλίντ Χασάν Σαΐντ,  του Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του Ακολούθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ Βασίλειου Τσούκα, ο επικεφαλής των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Χεγκάζι εξήρε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών αλλά και τις εξίσου εξαιρετικές σχέσεις που ο ίδιος διατηρεί με τον Έλληνα ομόλογό του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, στον οποίο μετέφερε τους χαιρετισμούς του, καθώς επίσης βεβαίως τους χαιρετισμούς του απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Παναγιώτη Καμμένο.

 

 

 

 

«Πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τις άριστες σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών μας», τόνισ ο Στρατηγός Χεγκάζι, μην παραλείποντας να αναφερθεί στον κοινό πολιτισμό των δύο χωρών από τα αρχαιότατα χρόνια αλλά και στις κοινές προσπάθειες των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στο χώρο της Μέσης Ανατολής, στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και όπου μπορούν να συμβάλλουν από κοινού για το καλό των δύο λαών και κρατών.

 

 

 

 

Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε ο Στρατηγός Χεγκάζι, θα πρέπει να ενταθεί η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασκήσεων και επιχειρήσεων.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης τόνισε τις εξαιρετικά καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και μετέφερε και κείνος τους χαιρετισμούς από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Παράλληλα, συμφωνώντας απόλυτα για την ανάγκη ενίσχυσης συνεργασίας των δύο Πολεμικών Ναυτικών, τόνισε ότι στις επίσημες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, κοινός σκοπός είναι να τεθούν οι στόχοι για την αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στις 31 Ιανουαρίου ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης θα γίνει επίσημα δεκτός στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αιγύπτου, στην Αλεξάνδρεια, ενώ το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄.      

 

 

 

 

Φωτο: «Αλ Αχράμ»

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης