Στη Ν. Υόρκη, η πρώτη, μετά την ιστορική συμφωνία για το φυσικό αέριο, συνάντηση του Αιγύπτιου ηγέτη Αλ Σίσι με τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη


 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της 73ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τη μεταφορά φυσικού αείου, συνάντηση των ηγετών της Αιγύπτου και της Κύπρου, του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και του ομολόγου του Νίκου Αναστασιάδη.

 

 

Κατά τη συνάντηση αυτή, την ερχόμενη εβδομάδα, οι Πρόεδροι των δύο αδελφών κρατών θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν ακόμη περισσότερο τα θέματα που θα τους απασχολήσουν στην Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιήσουν από κοινού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 10 Οκτωβρίου, στην Ελούντα της Κρήτης, δείχνοντας άλλη μία φορά την αποφασιστικότητά τους να συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων των λαών και κρατών τους.

 

 

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Κύπριος Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνεται και η συνάντησή του και με άλλους Άραβες ηγέτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄.  

 

 

Στις συναντήσεις του Κυπρίου Προέδρου, θα τον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πειλήδου.   

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης