Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στηρίζει την Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα, για την οποία τον ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Αλ. Καζαμίας (VIDEO)


 

 

 

 

Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Αιγυπτιώτη αλλά και Κύπριο Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρο Καζαμία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στη Λευκωσία, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, όπου ο κ. Καζαμίας μετέφερε καταρχήν τους χαιρετισμούς όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού παροικιακού σωματείου αλλά και όλων των Αμπετειανών ανά τον κόσμο, και συγχρόνως ενημέρωσε τον σεβάσμιο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου για την Α΄ Παγκόσμια «Αμπετειάδα» που προγραμματίζεται για φέτος το φθινόπωρο στο Κάιρο.

 

 

 

Ακούγοντας την πρόθεση του ΣΕΑΑΣ να κάνει μία τόσο μεγάλη εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνεχάρη τον κ. Καζαμία για τις συνολικές προσπάθειες του Σωματείου και των εκπροσώπων του για να κρατηθεί δυνατός ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, και μέσα από το Σύλλογο που αντικατοπτρίζει την ιστορία της Μεγάλης του Γένους Αμπετείου Σχολής εδώ και 85 ολόκληρα χρόνια.

 

 

 

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κύπριος Προκαθήμενος δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός της προγραμματιζόμενης αυτής παγκόσμιας συνάντησης της «Αμπετειάδας», δίνοντας την ευλογία του και την ευχή του τόσο για το συνέδριο όσο και για μία εκδήλωση που να συνδέσει την Κύπρο με τους Αιγυπτιώτες.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, γνωρίζοντας ότι Δ/ντής της Αμπετείου Σχολής είναι ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, και μαθαίνοντας παράλληλα από τον κ. Καζαμία ότι ο σεβάσμιος Ιεράρχης του Σινά είναι συγχρόνως και Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ, ρώτησε με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη της υγείας του κ. Δαμιανού, από το ατύχημα που υπέστη πριν από ενάμισυ περίπου μήνα.

 

 

 

Ο κ. Καζαμίας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ότι η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σιναίου και Καθηγουμένου του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης κ. Δαμιανού εξελίσσεται όλο και πιο καλά και ότι σε λίγο καιρό πιθανόν να εξέλθει από το νοσοκομείο.

 

 

 

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχήθηκε ό,τι καλύτερο τόσο προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και το ιεραποστολικό Πατριαρχείο όσο και όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του προς όλους τους Κυπρίους που διαμένουν στην Αίγυπτο, στο πρόσωπο του κ. Αλέξανδρου Καζαμία, που τυγχάνει Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου.

 

 

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης που κράτησε μία ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα αναμνηστικό του Συλλόγου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης των 85 χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΑΑΣ.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Προκαθήμενος προσέφερε στον κ. Καζαμία μία πολυτελή έκδοση της Εκκλησίας της Κύπρου με τους Αγίους της Νήσου.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης